Upploppen i Västsverige
Stefan Löfven.

Löfven: "Vad fan håller ni på med?"

Publicerad 14 augusti 2018 kl 09.24

Inrikes. De anlagda massbränderna mot bilar i Göteborg och Trollhättan ser "oerhört organiserade ut" och liknar en "militär operation". Det säger Stefan Löfven i Ekots utfrågning.

Gilla artikeln på Facebook

Simpel ilska och sedvanligt politikerprat. Det var statsminister Stefan Löfvens reaktion på de otäcka bilbränderna i Västsverige igår, där så många som 80 bilar sattes i brand och förstördes.

– Jag blir förbannad, på riktigt. Och min fråga till de som gör det här: "Vad fan håller ni på med? Ni förstör för er själva, för era föräldrar, för hela bostadsområdet och för grannarna, säger statsminister Stefan Löfven i Sveriges Radios Ekots partiutfrågning och betonar att hans regering höjt straffen för sådana här brott.

När SR-reportern påpekar att detta är ett återkommande problem, som inte tycks försvinna oavsett regeringens åtgärder, skyller Löfven på att alla samhällen har brottslighet, och så kommer det alltid vara.

Han framhäver också att polisen fått "mer resurser än de krävde" och att man nu behöver "ta i med hårdhandskarna" mot förövarna.

Statsministern vill samtidigt invänta utredningen om måndagens bränder för att förstå vad det är för något.

– Det ser ju ut som väldigt koordinerat, det ser nästan ut som en militär operation, säger Stefan Löfven och undrar om det handlar om organiserad brottslighet.

När han får frågan om det inte krävs mer än bara strängare straff för att få slut på den här typen av angrepp mot samhället, svamlar han om att brottslighet som beror på "klyftor" ska lösas på det "sossiga sättet".


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Ungsvenskarna vill ha tydligare återvandring

Ungdomsförbundets kritik mot SD.. "Ingen naturlag att alla hundra­tusentals människor som migrerat till Sverige ska få stanna kvar."0 

Nordea tar avstånd från egen vaccinanalys med nazireferens

Analytikerna drev hejdlöst med coronaåtgärderna.. "Vaccinet uppenbarligen så bra att man behöver tvinga människor att ta det."0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0