Lamotte utbränd: "Journalister och politiker eldade på det"

Publicerad 31 mars 2020 kl 15.04

Inrikes. Joakim Lamotte har tagit en paus från journalistiken efter attackerna från media, politiker och vänsteranhängare.
– Det känns som jag har fört ett enmanskrig mot etablissemanget i Sverige, skriver han på Facebook.

Gilla artikeln på Facebook

Den senaste tiden har det varit tyst från frilansjournalisten Joakim Lamotte. Bakgrunden, säger han själv, är hatet som uppstod efter hans medverkan i SVT:s debattprogram "Sverige möts" från det kriminella invandrarområdet Kronogården i Trollhättan.

Han sände live från Kronogården samtidigt som han bar en skottsäker väst, något poliser hade uppmanat honom till. Den bar han även i SVT:s tv-studio, vilket väckte kritik.

Det som följde blev för mycket, uppger Lamotte nu på Facebook.

"Anledningen är att jag gick in i väggen totalt i slutet av februari efter att ha varit med i SVT:s debatt i Kronogården, då hoten mot mig och min familj blev värre än någonsin tidigare. Utåt försökte jag tona ner det för att inte oroa människor men sanningen är att det blev övermäktigt. Varje dag fylldes min inkorg av mängder av hot, hån och hat, och politiker och journalister gjorde sitt bästa för att elda på drevet mot mig", förklarar han allvarligt i sitt inlägg.

Till slut kunde han inte sova och "gick runt i en dimma" på dagarna, skriver Lamotte. Efter flera sömnlösa nätter kontaktade han en läkare för att få sömntabletter, men läkaren ville hellre sjukskriva honom för akut stress och utmattning.

"Då tog jag beslutet att stoppa min medverkan i samhällsdebatten tills jag återhämtat mig... Till skillnad från andra har jag inte kollegor och stora mediebolag som backar upp när det stormar. Det har stundtals känts som att jag fört ett enmanskrig mot etablissemanget i Sverige, och ofta har mina avslöjanden fått enorm uppmärksamhet och skapat stor debatt", fortsätter han.

Dessutom har han isolerat sig på grund av coronautbrottet. Sveriges strategi mot det dödliga viruset kallar han för "ett experiment som kan få ödesdigra konsekvenser om det visar sig att man har fel". Han överväger dock att försöka omvandla sin plattform på ett sätt som kan hjälpa till att bekämpa coronasmittan. Hur det ska gå till är oklart, men oavsett lovar han komma tillbaka när han återhämtat sig.


Nyheter från förstasidan

SD kräver Tegnells avgång

"Har getts chans på chans att korrigera sina misstag". SD-ledaren Jimmie Åkesson kräver statsepidemiolog Anders Tegnells avgång i ett debattinlägg ikväll.0 

Ekonominyheter

Kraftig ökning av nya jobb i USA

Börsen upp tolfte dagen på två veckor.. Bidragseufori ger fortsatt rally i stödpaketens spår.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Varning för starka bilder! Bestialiskt rasvåld i amerikanska städer.0 

Vetenskap

De allra första djuren hade parasiter. Hittades hos armfotingar från en 525 miljoner år gammal havsbotten.0 

Svenska satsningen: Coronavaccin i form av nässpray. Ska kunna ges direkt i nässlemhinnan.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus