Muhammad matar knytnävsslag över kvinnans ansikte i rulltrappan.

Muhammads blodiga attack mot kvinnan i tunnelbanan

Publicerad 5 augusti 2016 kl 12.15

Inrikes. Den 32-årige afrikanen Muhammad fångades av övervakningskameran när han gick till blodig attack mot en ung kvinna och stal hennes Rolexklocka på Gärdets tunnelbanestation i Stockholm. Nu åtalas han för misshandel och rån.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

Muhammad har svenskt medborgarskap och kan inte utvisas till Afrika.

Ett flertal resenärer blev vittnen till hur 32-åringen den 27 juli i år angrep kvinnan, höll sin arm runt hennes nacke och matade knytnävsslag över hennes ansikte i rulltrappan. Därefter släpade han ut henne från tunnelbanan och stal hennes dyrbara klocka.

Den 23-åriga kvinnan, som beskriver gärningsmannen som helt okänd för henne, drabbades bland annat av kraftig svullnad under vänster öga. Hon blödde från sitt ena öra och ena öga, fick en sprucken överläpp och rodnad på händerna.

– Av kvinnans skador att döma uppfattade jag det som att hon fått ordentligt med stryk. Hennes vänsterkind var så svullen att jag misstänkte att okbenet var skadat, berättade en polis i förhör.

När hon hördes av polis ville kvinnan först inte erkänna att hon blivit misshandlad och rånad av afrikanen utan påstod att hon "gått in i en vägg".

– På fråga från mig om hon blivit slagen sa hon inledningsvis att hon blivit slagen av en "random kille" som hon aldrig tidigare sett, efter en stund sa hon att hon inte alls blivit slagen utan att hon gått in i en vägg. Kvinnan säger att hon inte har någon tro på det svenska rättssystemet och menar att det är av den anledningen hon inte vill medverka, sade en polis.

Rånaren kunde gripas på Tegeluddsvägen efter en kortare fotjakt och åtalas nu för rån och misshandel. Han nekar till rånet trots att han fångades av övervakningskameran.

Den åtalade, vars föräldrar enligt Skatteverket kommer från Ghana och Tanzania, är sedan tidigare dömd för en mycket lång rad brott. Han har svenskt medborgarskap sedan födseln och kan därför inte utvisas hem till Afrika.

Säger nej – på Facebook
Just nu säger Sverige nej till att kriminella invandrare ska få stanna i landet efter avtjänat straff. Uppropet har lockat tiotusentals svenskar på den sociala nätverkssajten Facebook. Du kan själv gå med i uppropet genom att klicka "Gilla" på knappen nedan:


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Jan Tullberg. Märkliga liberala konspirationsteorier om alternativmedia.0 

Vetenskap

Banbrytande läkemedel föryngrar människor. Forskarna själva chockade av resultatet.0 Plus

Ny storstudie avslöjar IQ-skillnaderna mellan vita och svarta. Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0