Åldringsrånet i Stureby
 

Marockaner gripna för brutala rånet mot 87-årig kvinna i hennes hem i Stockholm

Publicerad 11 mars 2016 kl 17.04
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Marockanska gatubarn misstänks ligga bakom det grova rånet tidigare i år mot en 87-årig kvinna bosatt i Stureby i södra Stockholm.

Dela artikeln

Fem marockaner har identifierats och för ett par veckor sedan häktades en av dem, ett 21-årigt "gatubarn", misstänkt för grovt rån. 21-åringen är även misstänkt för en grov stöld på T-centralen samma natt som det grova rånet i Stureby.

De övriga fyra gärningsmännen är, enligt handlingar från domstolen som Fria Tider tagit del av, mellan 13 och 17 år gamla och har därför sluppit undan häktning.

Rånet inträffade strax före midnatt kvällen den 23 januari när gärningsmännen bröt sig in hos kvinnan i hennes hus i Stureby. En av rånarna höll fast den chockade kvinnan i hennes säng medan kumpanerna letade igenom bostaden efter värdesaker.

– Det känns lite fegt att ge sig på en äldre person sådär, kommenterade polisens presstalesman Eva Nilsson för Fria Tider dagen efter rånet.

Efter rånet slog den 87-åriga kvinnan larm till en släkting som bor i närheten och som kunde komma hem till henne och hjälpa henne.

Detalj ur häktningsframställan mot det 21-åriga "gatubarnet".

Den nu häktade 21-årige marockanen saknar fast adress i Stockholm. Han greps eftermiddagen den 23 februari och anhölls senare samma dag. Han har under rättegångsförhandlingarna begärt tolkhjälp till i första hand berber, i andra hand arabiska.

Även de yngre gärningsmännen saknar fasta bostadsadresser i Stockholm. Istället har de så kallade gode män förordnade för sig och några av dem har även kontakt med flyktingorganisationer som försöker hjälpa dem in i det svenska samhället.

Foto: Svens Welt/Wikimedia

Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Shoppar 70 tums-TV. Nu växer frågorna om Malmös hantering av socialbidrag.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Efter händelsen vid grundskolan. Polisens bild från gripandet väcker förfäran.0 Plus

Vetenskap

Genombrott för nästa generations digitala skärmar. "Nu har vi visat att det går att göra."0 

Forskare talade ut om IQ-skillnader – sparkas från Cambridge. Nathan Cofnas får gå – efter att ha sagt som det var.0 

Kultur

Älvsjömässan kan ersättas av klassisk stadsdel helt i trä. Ska ha plats för 15.000 invånare, enligt förslaget.0