Volodymyr Zelenskyj.

Zelenskyj: Ukraina kommer bli som Israel

Publicerad 6 april 2022 kl 11.02

Utrikes. Efter kriget kommer Ukraina stöpas om för att bli som Israel och inte alls som ett europeiskt och liberalt land. Det uppger president Volodymyr Zelenskyj, rapporterar Breitbart News.

Dela artikeln

– Ukraina kommer definitivt inte att bli vad vi ville att det skulle vara från början. Det är omöjligt. Helt liberalt och europeiskt – det kommer inte att bli så, sade Volodymyr Zelenskyj vid en pressträff.

Istället kommer landet att bli som ett "stort Israel", enligt presidenten.

– Det vore inte förvånande om vi kommer att ha representanter från försvarsmakten eller nationalgardet och folk med vapen på biografer och i mataffärer. Jag är övertygad om att frågan om säkerhet kommer att vara den högst prioriterade under de kommande 10 åren, fortsatte Volodymyr Zelenskyj.

Han hävdar dock att han inte vill göra om Ukraina till en auktoritär stat. Detta "är omöjligt i Ukraina", säger Zelenskyj.

– En auktoritär stat skulle förlora mot Ryssland. Folk vet vad de kämpar för, säger han.

Enligt den israeliska ambassadören i Ukraina, Michael Brodsky, är Zelenskys kommentarer "ingen nyhet".

Israel har "alltid varit en förebild för Ukraina, åtminstone när det gäller säkerhet och självförsvar", säger Brodskyuch till den israeliska tidningen Haaretz.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Shoppar 70 tums-TV. Nu växer frågorna om Malmös hantering av socialbidrag.0 Plus

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.