Överföll 84-åring – går med på att ta sitt straff

Publicerad 21 oktober 2021 kl 08.16

Inrikes. Somaliern dömdes för ett blodigt våldtäktsförsök mot en 84-årig kvinna som gick på julpromenad i Sölvesborg. Han överklagade domen, men drog till slut tillbaka överklagandet timmar innan den nya rättegången skulle hållas, skriver Blekinge Läns Tidning.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider har tidigare rapporterat om det brutala överfallet mot kvinnan, som tidigt på på annandag jul 2019 tog en av sina vanliga morgonpromenader med stavar.

Fallet fick Louise Erixon (SD), kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg, att meddela att våldtäktsmannen aldrig mer var välkommen i Sölvesborg.

När kvinnan under sin promenad nådde Sölvesborgs slott ställde sig somaliern framför henne. Han tog ett hårt grepp om hennes armar, varpå 84-åringen började skrika så högt hon kunde.

– Jag ska knulla dig! Är du inte tyst slänger jag dig i vattnet, sade afrikanen.

Han fick ner henne till marken och slog henne i ansiktet så att hon började blöda. Kvinnan fortsatte dock att skrika och göra motstånd.

– Jag försökte sparka på honom och jag är nästan säker på att jag lyckades stoppa in ett finger i hans ena öga, berättade 84-åringen efteråt i polisförhör.

Afrikanen uppgav att han skulle klä av henne och började slita i hennes kläder. Men då dök en annan kvinna upp på platsen, varpå mannen avbröt våldtäktsförsöket och sprang från platsen.

23-åringen dömdes i mars i år till 1 år och 8 månaders fängelse för våldtäktsförsöket. Han överklagade dock domen till hovrätten och krävde att antingen bli frikänd eller få ett lindrigare straff.

Men dagen innan förhandlingarna i hovrätten skulle inledas drog han plötsligt tillbaka sitt överklagande.

”Jag får på uppdrag från min huvudman återkalla hans överklagande i sin helhet. Huvudförhandlingen kan ställas in. Jag hemställer om att få inkomma med kostnadsräkning senast under morgondagen. Målet kan därför avskrivas”, skriver mannens advokat i en skrivelse till hovrätten för Blekinge och Skåne, enligt Blekinge Läns Tidning.

Hovrätten svarade med att avskriva målet. Tiden för att överklaga det beslutet går ut den 11 november.

Somaliern har tilldelats svenskt medborgarskap och kan därför inte utvisas med nuvarande lagstiftning.


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swish låg nere fjärde dagen i rad

Problem hos SEB på fredag, lördag och söndag.. På måndagen drabbades Swish återigen av problem – hos samtliga banker.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Ungsvenskarna vill ha tydligare återvandring

Ungdomsförbundets kritik mot SD.. "Ingen naturlag att alla hundra­tusentals människor som migrerat till Sverige ska få stanna kvar."0 

Nordea tar avstånd från egen vaccinanalys med nazireferens

Analytikerna drev hejdlöst med coronaåtgärderna.. "Vaccinet uppenbarligen så bra att man behöver tvinga människor att ta det."0 

Kraftig ökning av smittfall i Sverige

Ökning av vaccinerade som behöver intensivvård.. Alla med smittad person i hushållet ska stanna hemma, enligt FHM.0 

Vetenskap

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Fysisk träning mycket effektivt vid ångest. Påtagliga resultat även för kroniskt ångestdrabbade.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0