Tyskland tröttnar

Pratade återvandring – kan dömas för högförräderi

Publicerad 13 februari 2024 kl 09.41

Utrikes. Tyska AFD-politiker och andra deltagare på ett "hemligt" återvandringsmöte riskerar åtal för "högförräderi", rapporterar Junge Freiheit. Om de döms riskerar de mycket långa fängelsestraff.

Dela artikeln

I slutet av november hölls ett möte i en villa i Potsdam. På plats fanns högt uppsatta företrädare för det invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland, AFD, och andra tyska profiler.

Mötesdeltagarna uppges bland annat ha diskuterat ett återvandringsprogram som en lösning på Tysklands invandrarproblem.

Det George Soros-finansierade vänstermedianätverket Correctiv avslöjade nyligen vad som diskuterats på mötet, vilket lett till större vänsterextrema demonstrationer mot AFD i Tyskland.

Den federala åklagarmyndigheten i Tyskland har nu inlett en utredning om huruvida deltagarna på det påstått "hemliga" mötet i Potsdam kan åtalas för "högförräderi". Detta för att ha konspirerat mot den USA-påtvingade tyska grundlagen.

Enligt brottsanmälan, som gjorts av en privatperson, har deltagarna på Potsdammötet gjort sig skyldiga till högförräderi. I allvarliga fall föreskrivs här ett minimistraff på tio års fängelse om det kan bevisas att den tilltalade äventyrat Tysklands existens "genom våld eller hot om våld" eller velat avskaffa "den konstitutionella ordningen".

De övriga partierna i Tyskland fortsätter samtidigt att arbeta på att totalförbjuda AFD, som enligt mätningar nyligen är landets största parti.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.