Maktstriden i SD

Hahne vill satsa mer på Stockholm

Publicerad 9 februari 2015 kl 13.59

Politik. Sverigedemokraternas ungdomsförbunds vice ordförande, William Hahne, skriver idag en debattartikel på nyhetssajten Avpixlat där han tar upp de frågor han vill driva inom SD Stockholm.
"Vi behöver föra en Stockholmsvänlig politik", skriver han bland annat i sin artikel.

Gilla artikeln på Facebook

Politikerbroiler

Syftar på en politiker som nästan helt saknar erfarenhet från livet utanför politiken.

© SDU/William Hahne

William Hahne är utbildad fallskärmsjägare.

Förra månaden förklarade SDU:s vice ordförande, William Hahne, att han tänker utmana SD:s Stockholmsordförande Maria Danielsson om makten i huvudstaden.

– Stockholm är hela Sveriges tillväxtmotor, en av Europas innovationsrikaste städer och en av världens mest konkurrenskraftigaste kunskapsregioner, sade han i en kampanjfilm som laddades upp på Youtube.

– Tyvärrr har Sverigedemokraterna genom hela partiets historia varit svaga och osynliga i Stockholm, det vill jag ändra på, fortsatte han.

I debattartikeln idag förklarar den 22-årige SDU-toppen och utmanaren om ordförandeposten att han vill satsa mer på att synliggöra partiet i Stockholm.

"Vi kan inte längre ursäkta vår svaga ställning i Stockholm med att stadens invånare av tradition inte gillar vårt parti. Med den inställningen kommer vi aldrig komma någonstans", skriver han i inledningen av sin debattartikel.

Senare beklagar han sig över att SD:s partilokal i Stockholm ligger undangömd ute i Hökerängen istället för centralt i Stockholm, där stockholmarna kan se den och komma i kontakt med partiet.

"Vi behöver föra en Stockholmsvänlig politik och ha en approach som tilltalar stockholmarna", skriver han.

När Hahne offentliggjorde sin kandidatur förra månaden avfärdades den 22-åriga fallskärmsjägaren som en "politikerbroiler" av den nuvarande SD-ordföranden i Stockholm Maria Danielsson, trots att hon själv levt på bidrag större delen av tiden de senaste åren.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare