Polisens bilder på Rami i samband med att han förföljde sitt tidigare offer år 2016.

Sexbrottsling slapp både straff och utvisning för han "ångrade sig" – sen våldtog han en småbarnsmamma

Publicerad 16 december 2018 kl 19.23

Lag & Rätt. Den illegala invandraren från Palestina dömdes för drygt ett år sedan för att ha förföljt och sexofredat en kvinna. Han slapp dock både fängelse och utvisning eftersom han sade sig vara "djupt ångerfull" och tingsrätten ansåg att det saknades "anledning att befara att han skulle återfalla i sexualbrott". Sedan våldtog han brutalt en småbarnsmamma – och nu döms han till utvisning, men kommer med största sannolikhet få stanna i Sverige ändå efter att ha avtjänat sitt minimistraff.

Gilla artikeln på Facebook

© FT

Fria Tiders artikel om Rami den 10 oktober 2017.

I oktober 2017 skrev Fria Tider om den idag 31-årige Rami som då hade dömts för sexuellt ofredande mot en 26-årig kvinna. 

Han ett år tidigare hade förföljt kvinnan ända från t-centralen i Stockholm till hennes hem i Solna och ofredade henne där sexuellt i hissen. Ett vittne såg hur araben stod och "hånlog" mot kvinnan när hon skrek i panik.

Solna tingsrätt valde att fälla en så kallad human dom och vägrade att ge Rami fängelsestraff.

"Rami [...] har visat sig vara djupt ångerfull och enligt tingsrättens mening saknas det anledning att befara att han skulle återfalla i sexualbrott. Påföljden kan därför stanna vid villkorlig dom i förening med dagsböter", skrev domaren Håkan Larson vid Solna tingsrätt i sin dom den 11 september 2017.

Ett år senare våldtog Rami en småbarnsmamma i Huddinge.

Kvinnan hade erbjudit 31-åringen att bo som inneboende i hennes lägenhet. Men när han kom på visningen den 29 september visade det sig att han hade helt andra planer.

Inne i lägenheten kastade sig araben över småbarnsmamman och våldtog henne. I samband med våldtäkten slog han henne i ansiktet, tog strypgrepp om hennes hals, höll för hennes mun, tog grepp om hennes hår och nacke samt höll fast hennes händer.

Kvinnan övervägde att försöka fly genom att hoppa ut genom fönstret men vågade inte eftersom hennes barn låg och sov i lägenheten.

Allmänna handlingar visar att Rafi är medborgare i "ockuperat palestinskt område" och i behov av tolk på arabiska. Han har sedan tidigare ett lagakraftvunnet utvisningsbeslut mot sig som ska verkställas mot Gaza, men har trots det kunna fortsätta uppehålla sig i Sverige.

Södertörns tingsrätt har nu dömt honom till två års fängelse för våldtäkt. Det innebär egentligen 16 månaders fängelse eftersom Sverige tillämpar så kallad två tredjedelsfrigivning.

Straffvärdet var enligt tingsrätten egentligen högre, men rådmannen Anders Larsson och de politiskt tillsatta nämndemännen dömer istället Rami till minimistraffet för våldtäkt som kompensation för att han nu även döms till tio års utvisning.

Utsikterna för att utvisningen ska kunna verkställas är dock små, enligt Migrationsverket. Myndigheten bedömer att "det föreligger betydande praktiska svårigheter för palestinska medborgare att återvända till Gaza samt att det saknas förutsättningar för palestinska medborgare som är hemmahörande i Gaza att återvända till Västbanken eller Östra Jerusalem". 

"Mot bakgrund av de betydande osäkerheterna kring möjligheten för palestinier att återvända till Gaza har Migrationsverket bedömt att det för närvarande föreligger ett praktiskt verkställighetshinder avseende palestinska medborgare hemmahörande i Gaza", står det i domen.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

"Skicka hem henne!" – publikens slagord på Trumpmötet

Trumps hårda attack mot vänsterpolitikern. Stor del av publiken skanderade att Ilhan Omar borde skickas hem till Somalia.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.