Melle Stewart.

Skådespelerska nära dö av Astra Zeneca: "Ska fortsätta förespråka vaccination"

Publicerad 25 oktober 2021 kl 21.31

Utrikes. Den australiensiska skådespelerskan Melle Stewart, 40, måste lära sig att gå och prata på nytt efter att ha fått en stroke till följd av en vaccindos från Astra Zeneca. Trots detta fortsätter hon enligt anhöriga att förespråka coronavaccination, rapporterar Nine.

Gilla artikeln på Facebook

Melle Stewart, som är bosatt i London och gift med skådisen Ben Lewis, fick sin första dos av vaccinet den 24 maj.

Två veckor senare drabbades hon av en stroke och fördes till sjukhus. Hennes tillstånd försämrades snabbt och 40-åringen förlorade sin talförmåga och all rörelse i höger sida av kroppen.

"Hon började drababs av anfall och fördes med ambulans till St George's Hospital i London, där neurokirurger kämpade för att rädda hennes liv och tog bort en stor del av hennes skalle för att minska trycket i hennes hjärna", skriver anhöriga till Melle Stewart.

Stewart diagnostiserades med trombotisk trombocytopen (TTP), en biverkning kopplad till Astra Zeneca-vaccinet. Stroken orsakades av blodproppar i hjärnan och en låg nivå av blodplättar som orsakade en sekundär blödning i vänster frontallob.

I tre veckor låg Melle Stewart konstgjord koma. Under tiden "ventilerades hon och genomgick ett antal blodtransfusionsprocedurer för att avlägsna de antikroppar som skapades av vaccinet som orsakade blodpropparna", skriver anhöriga i en Gofundme-insamling.

Hon förväntas stanna kvar på sjukhus till 2022 och håller just nu på att åter lära sig "hur man går, pratar och rör på sin högra arm och hand".

Trots allt detta kommer Melle Stewart att "fortsätta att vara en förespråkare för vaccination", skriver de anhöriga.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ung SD-kvinna fick sparken av kommunen för naziskämt på fest

Dubbla måttstockar? SD-kandidat krossades av media efter spexfoto på tonårsfest.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Kultur

Ilskan: "Ace of Base spelar på flyktinghatar-propaganda-gala". Jenny Berggren på tv-gala till stöd för polska gränssoldater.0 

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0