De tre dömda för attacken. Den 22-årige palestiniern är inringad, längst till vänster.

Slipper utvisning för han hatar judar

Publicerad 13 september 2018 kl 12.13

Inrikes. En 22-årig palestinier som dömts för brandbombsattacken mot Judiska församlingen i Göteborg slipper nu utvisning. Detta eftersom hans "mänskliga rättigheter" kan hotas av Israel i och med dådets antisemitiska natur.

Gilla artikeln på Facebook

Tre unga invandrare, två från Palestina och en från Syrien, dömdes i slutet av juni för attacken mot synagogan den 9 december 2017.

Bara en av dem dömdes till utvisning – men nu har hovrätten beslutat att även den 22-årige palestiniern ska få stanna i Sverige.

Enligt hovrätten finns det "skälig anledning att befara" att arabens "grundläggande mänskliga rättigheter inte skulle vara tryggade om han utvisas till Palestina”, rapporterar Nyheter Idag.

Detta med hänvisning till "Israels eventuella intresse i saken och till den osäkra situation som råder både vid gränsövergångarna till Gaza och Västbanken".

Åklagare Stina Lundqvist säger till Nyheter Idag att domen tycks innebära att det kan tala till ens fördel i fråga om att få stanna i Sverige om man hatar judar.

– Så som jag tolkar den här domen, så ja, säger Lundqvist.

22-åringen skulle egentligen utvisas i vilket fall som helst eftersom han fått avslag på sin asylansökan. Men eftersom domen slår fast att det finns verkställighetshinder ser det enligt åklagaren ut som om han får stanna ändå – tack vare att han gjort sig skyldig till attacken mot synagogan.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.