Kaplanaffären
Mehmet Kaplan (MP) är en av Sveriges tyngsta invandrarpolitiker.

"Sparka ut Kaplan ur riksdagen"

Publicerad 5 juli 2014 kl 08.10

Inrikes. Islamisten och riksdagsmannen Mehmet Kaplan (MP) får hård kritik efter att ha jämfört "svenska" jihadister som strider på al-Qaidas sida i Syrien med frivilliga svenskar som stred mot kommunisterna i finska vinterkriget.

Gilla artikeln på Facebook

© FMV

SAMMA SAK: Mehmet Kaplan (MP) jämförde svenskar som stred i vinterkriget med jihadister som strider mot Assad-regeringen i Syrien.

Många är arga på Mehmet Kaplan och menar nu att den 43-årige turken har förolämpat svenska folket med sitt uttalande. Många är även kritiska till att Miljöpartiet inte reagerar kraftfullt när en ledande invandrarpolitiker offentligt försvarar radikala islamistiska uppfattningar.

"Har Miljöpartiets ledning och medlemmar någon som helst skam och hederlighet i kroppen så ser de till att den här mannen åker ut och aldrig mer kommer in i den beslutsfattande, lagstiftande församling som ett lands riksdag är", skriver bloggaren och SvD-kolumnisten Merit Wager i en kommentar.

Smålandspostens konservativa ledarsida konstaterar först att många tycks oroa sig för att Sverigedemokraterna normaliseras i mediernas rapportering, och att de ständiga avståndstagandena håller på att försvinna. Men, skriver man, "en viktigare fråga är när Miljöpartiet ska normaliseras, i bemärkelsen behandlas som vilket parti som helst, utan idolisering och okritiskt hyllande".

Tidningen hänvisar till terrorforskaren Magnus Ranstorp som säger att Isis, som svenska jihadister ansluter sig till, står på FN:s säkerhetsråds terroristlista. Sverige är därmed folkrättsligt bundet att förhindra Syrienkrigarna, enligt Ranstorp.


Så censurerar journalisterna om invandringen. "Studio Ett"-veteranen beskriver nu sina egna erfarenheter från Sveriges Radio.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Forskare undersöker om snus skyddar mot corona. Fick förfrågan från franska kollegor.0 

Därför drabbas inte barn hårt av viruset. Väldigt få utvecklar allvarliga symtom.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus