" /> " /> " />

Svår bostadssituation för ny vänsterledare

Av Widar Nord den 9 januari 2012 kl 13.56

Nyvalda vänsterledaren Jonas Sjöstedt är missnöjd med hur han bor. Sedan snart två år tillbaka disponerar han en lägenhet på Karlavägen i Stockholm, bara några portar från utrikesminister Carl Bildt.

– Det är rätt tråkigt att bo på Östermalm, klagar Jonas Sjöstedt i Aftonbladet.

Enligt tidningen har den svåra bostadssituationen uppstått på grund av Jonas Sjöstedts fru, Ann Måwe, som genom sitt jobb som diplomat har fått tillgång till trerummaren under sju år.

– Det är en rätt tråkig stadsdel, tycker jag. Stelt. Jag hade hellre bott någon annanstans, säger Sjöstedt, som hoppas att familjen "ska kunna" flytta till en annan stadsdel så småningom.

Det är dock inte första gången som den 47-årige vänsterprofilen har haft otur i bostadskarriären. Innan han kom tillbaka till Sverige för att leda Vänsterpartiet tvingades han nämligen bo på en av New Yorks mest fashionabla adresser tillsammans med sin fru. Även denna bostad var en tjänstebostad från UD.

SvD:s ledarblogg visar skribenten Johan Ingerö ingen förståelse för den svåra bostadssituationen som Jonas Sjöstedt har hamnat i. Han hävdar att V-ledaren borde ha råd att köpa en bostad i förorten om det nu är där han vill bo, eller att annonsera efter ett bostadsbyte.

"Det går även utmärkt att annonsera efter bättre boende. Typ 'Par med ordnade inkomster i diplomatbostad söker sliten trerummare i dito betongförort, att hyra till 2014. Svar till "Uttråkad på Östermalm"'", föreslår Ingerö i ledarbloggen.


Ledarbloggens twitterfavoriter

Ledarbloggen twittrar

Välkommen

Här bloggar Sveriges rakaste höger om aktuella frågor ur ett frihetligt konservativt perspektiv. Ledarna är signerade, antingen med namn eller pseudonym, medan tidningens officiella linje framgår av våra huvudledare. Bloggens op-eds ska ge utrymme för externa perspektiv och ibland läsvärd kritik.