Men när tittarna kritiserade invandringspolitiken togs inläggen bort.

" />

Men när tittarna kritiserade invandringspolitiken togs inläggen bort.

" />

Men när tittarna kritiserade invandringspolitiken togs inläggen bort.

" />
Skärmdump: Facebook

SVT raderade kritik mot invandringen

Publicerad 23 januari 2014 kl 17.30

Inrikes."Din röst räknas", löd budskapet när SVT skulle låta tittarna komma till tals i den politiska debatten inför valet. Men när tittarna började kritisera regeringens invandringspolitik gick den statliga redaktionen in och rensade bort inläggen.

Gilla artikeln på Facebook

Kampanjen #dinröst, som är en del av SVT:s valsatsning, går ut på att användare på Twitter och Facebook ska få möjlighet att delta i den politiska debatten och påverka tv-bolagets rapportering.

– Med #dinröst vill vi vara i dialog med er tittare. Vi vill veta vilka frågor ni tycker är viktiga inför valet 2014 för att kunna lyfta några av dem i vårt journalistiska arbete, sade Eva Landahl, programchef på SVT Nyheter, när satsningen lanserades.

I kampanjbeskrivningen antas ett högstämt tonläge. SVT förklarar bland annat att "vi gör journalistik om alla för alla en demokratisk idé".

Men när ett antal tittare skrev kritiskt om invandringspolitiken bestämde den statligt anställda redaktören Karin Ekman att inläggen skulle tas bort.

"Vi ser att det på kort tid kommit in en rad inlägg som alla behandlar invandring med kritiska ingångar. Vi vill att #DinRöst ska spegla en bredd av åsikter och erfarenheter och kommer att plocka bort inlägg om flödet blir för enahanda i en fråga - oavsett vad den gäller", förklarar Ekman på Facebook.

Den förklaringen mottogs med skepsis bland kommentarerna.

"Är det samma här som övrig PK-media? Du får göra din röst hörd så länge du undviker att nämna nått om elefanten i rummet!" skriver en tittare.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0