Microsoft lägger nu mejl från oss i mappen "Skräppost" på Outlook/Live/Hotmail. Kolla mappen om du väntar på mejl från oss.
Facebooksida för Donbassföreningen i Malmö.

Vänsterungdomar bakom "rysk propaganda"

Publicerad 14 december 2014 kl 20.58

Inrikes. Affischer som sätts upp i Sverige, med budskap om att stödja "frihetskampen i Ukraina", har pekats ut som ett led i en centralt organiserad rysk propagandakrigföring. Nu visar det sig att det är en liten grupp vänsterungdomar som ligger bakom den ryska "propagandakampanjen".

Gilla artikeln på Facebook

Under hösten och vintern har det börjat dyka upp affischer i framförallt Malmö med budskap om att bekämpa fascism och stödja "frihetskampen i Ukraina". Dessa affischer har fått både vänsterliberala Expressen och dess ideologiska systertidning Svenska dagbladets ledarsidor att reagera.

"Moskvas skugga når till Skåne", skriver Expressen i en ledare idag där skribenten Amanda Wollstad vill påminna om att "propagandan når ända till Sverige" – "en del i den propagandakampanj som Ryssland bedriver för att sätta sin bild av kriget mot Ukraina som anti-fascism", skrev istället SvD:s ledarskribent Claes Arvidsson, apropå affischeringen, i onsdags.

Nu visar det sig dock att det inte är den ryska staten utan en grupp vänsterungdomar, varav flera med rysk bakgrund, som ligger bakom den "ryska propagandan". Tidningen Nyheter idag har varit i kontakt med den grupp som satt upp affischerna på stan och de beskriver sig själva som "antifascister och socialister".

"Vi är blandade ifrån ryssar till svenskar, dom flesta socialister. Vi väljer oss vara anonyma i början för trycket mot oss genom media och SvD har varit väldigt fientligt. Det är ingen av oss som känner att man vill bli uthängda ännu", säger gruppen till tidningen.

Gruppen säger sig också vara förvånad över att ett fåtal affischer i Malmö väckt sådan uppmärksamhet och ser det som ett tecken på en "stark rysshets" i Sverige.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.