Från vänsterextremisternas aktion mot företaget i Malmö.

Vänsterextremister i bråk efter attack mot judiskt företag

Publicerad 1 juni 2021 kl 19.34

Inrikes. Efter att en vänsterextrem grupp genomfört en aktion mot ett judiskt företag i Malmö har det uppstått en het diskussion inom miljön, rapporterar Avmaskerat.

Gilla artikeln på Facebook

Den anonyma aktionsgruppen meddelade i ett inlägg på den vänsterextrema sajten Gatorna.info att man natten till den 20 maj hade attackerat det israeliska flaskvattenföretaget Eden Springs lokal i Malmö.

"Vi kastade röd färg på kontoret och skrev 'Eden Springs tjänar på palestinskt blod'. Denna handling är en solidaritetshandling med palestinier, offer för den israeliska statens politik för massmord och etniska rensningar", skriver aktionsgruppen.

De hällde också röd färg över företagets kontor.

Vänstergruppen motiverar dådet med att Eden Springs "stöder ekonomiskt den israeliska militärmaskinen".

Bland läsarkommentarerna uppstod snabbt en diskussion, skriver Avmaskerat. En vänsterextremist med judisk bakgrund rasar mot aktionen.

"Ska man göra en aktion kan man väl vara kreativ nog att iallafall formulera en kritik på högre nivå än typ 'judarna styr världen'. Man behöver inte slänga sig med de mest klyschiga antisemitiska myterna. Att Israel för en problematisk krigsföring mot Palestina rättfärdigar inte antisemitism. Är förvånad över att vänstergrupper hittar på sånt här, såväl som förvånad över att gatornas redaktion släppt igenom ett sånt här inlägg faktiskt", skriver signaturen "Fuck antisemitism".

Användaren förklarar också att så kallad "blodsanklagelse" är något som funnits i decennier och är "en välkänd antisemitisk figur".

Andra stöder dock aktionen och anklagar "Fuck antisemitism" för att vara en provokatör.

"Du ser saker som inte finns i en text som uttryckligen fördömer antisemitism och pratar om staten Israel och israeliskt kapital. Man blir minst lika trött på dina påhitt", står det i en kommentar.

"Tack för att du visade att du bara är en (ignorant) provokatör, som inte vet vad du snackar om. Nu kan alla se det", skriver en annan person.


Nyheter från förstasidan

"Mirakel" krävs för att rädda Löfven

I princip klart att regeringen faller. Nu jobbar han helg för att hinna bevilja bidrag till alla viktiga särintressen innan befogenheterna avskaffas på måndag.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Nationalmuseum: Tavla som visar fiskare i båt är rasistisk. Sprider idé om "nedärvda folkliga särdrag".0 

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0