Vänsterikonen: Ovaccinerade bör "avlägsnas från samhället"

Publicerad 28 oktober 2021 kl 09.41

Utrikes. Personer som vägrar ta coronavaccin bör "isolera sig från samhället". Om de inte lyckas skaffa mat så är det "deras problem", konstaterar vänsterprofilen Noam Chomsky.

Gilla artikeln på Facebook

Noam Chomsky, som är professor i linkvistik och berömd som politisk vänstertänkare, luftade sina tankar om vaccination i en intervju med Youtube-kanalen Primo Radical på söndagen, rapporterar Washington Examiner.

– När det gäller personer som vägrar att acceptera vaccin så anser jag att den korrekta åtgärden är att inte tvinga dem att göra det utan att insistera på att de blir isolerade, säger han.

Chomsky förklarar att ovaccinerade som klagar på en sådan behandling bör behandlas på samma sätt som dem som "vägrar att acceptera trafikregler".

– Sådana personer borde vara anständiga nog att avlägsna sig från samhället. Om de vägrar göra det måste åtgärder vidtas för att skydda samhället från dem.

Han fortsätter:

– Sedan kommer den praktiska frågan om hur de kan få mat. Tja, det är faktiskt deras problem.

Noam Chomsky tillägger dock att om de ovaccinerade som på detta sätt har avlägsnats skulle bli verkligt nödlidande så bör man "vidta vissa åtgärder för att se till att de överlever, som man gör med folk som sitter i fängelse till exempel".


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Kultur

Ilskan: "Ace of Base spelar på flyktinghatar-propaganda-gala". Jenny Berggren på tv-gala till stöd för polska gränssoldater.0 

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0