" /> " /> " />
Misshandeln i Kortedala

"Vi reagerar för korrekt på våldet"

Publicerad 30 mars 2012 kl 15.50

Kulturnyheter.Nyheten om hur en tidigare Volvojobbare sparkades medvetslös av ett invandrargäng i Kortedala har retat upp Expressens krönikör Jimmy Fredriksson. Nu skriver han att vi i Sverige reagerar alldeles för "känslomässigt korrekt" på våldsbrott, och efterlyser "järnnävar" mot våldet.

Gilla artikeln på Facebook

Fredriksson konstaterar att när ett grovt våldsbrott inträffar så brukar reaktionerna följa ett bestämt mönster. Först samlas folk och tänder några ljus på platsen och därefter ordnas en ett fackeltåg eller en manifestation mot våld.

"Det betyder inte ett piss för ökad trygghet eller minskat våld", skriver Fredriksson, och fortsätter med att kritisera de som vill hitta samhälleliga brister som förklaring till gärningsmännens brutalitet.

"Gå inte på det skitsnacket", skriver Fredriksson och konstaterar att "även en tonåring med taskiga framtidsutsikter kan välja mellan att sparka på en liggande pensionär - eller låta bli".

Läs hela krönikan i Expressen.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Vetenskap

Nya studien: Så dog dinosaurierna. Forskare förklarar apokalyptiska händelsen i detalj.0 Plus

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

Bidragsmyndighet polisanmäler Fria Tider-avslöjande. MPRT tror sig ha blivit hackade.0