Explosionen i Göteborg

25 förda till sjukhus efter explosion i centrala Göteborg

Publicerad 28 september 2021 kl 09.02

Inrikes. I centrala Göteborg inträffade en explosion strax före fem i morse i en fastighet vid Övre Husargatan. Cirka 25 personer har förts till sjukhus och fyra av dem ska vara allvarligt skadade enligt Sahlgrenska sjukhuset.
– Vi tror att det handlat om en enskild sprängladdning, säger en polisman till GP.

Gilla artikeln på Facebook

Tre kvinnor mellan 60 och 80 år och en man i 50-årsåldern är allvarligt skadade, uppger Sahlgrenska sjukhusets presstjänst.

Det brinner och är fortfarande fullt kaos på platsen enligt P4 Göteborgs reporter Fredrik Stenberg. Hela gatan är fylld med ambulanser och räddningspersonal. Räddningstjänsten säger till Ekot sju olika stationer är på plats med 22 enheter.

– Vi håller på med utrymning av lägenheterna och brandsläckning parallellt. Det brinner på flera ställen, säger Jon Pile, insatsledare på räddningstjänsten, till Aftonbladet.

Räddningstjänst och polis vet ännu inte vad som exploderat, men Jon Pile säger till SVT Nyheter att man kan utesluta att det skulle handla om en gasläcka eller liknande.

– Vi tror att det handlat om en enskild sprängladdning som placerats i en port, och där tryckvågen sedan spridits simultant i flera trappuppgångar, säger en polisman som arbetar med ärendet till Göteborgsposten.

Explosionen orsakade branden och rökfyllde tre trapphus, garaget och lägenheter. Trapphusen har evakuerats och det är ännu oklart vad som inträffat.

Än så länge ska branden inte vara under kontroll, och enligt Räddningstjänsten finns det uppgifter om att personer ska ha hoppat och firat ner sig från fönster för att komma undan branden, rapporterar Ekot.

Enligt P4 Göteborg har en brandman skadats under släckningsarbetet. Han har förts till sjukhus med lindriga skador.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.