Pedofilbankiren Epstein

ABC stoppade sitt eget reportage om Epstein

Publicerad 6 november 2019 kl 20.35

Media. Den amerikanska nyhetsbolaget ABC News stoppade ett reportage fullt med sprängstoff om Jeffrey Epstein efter påtryckningar från bland annat det brittiska kungahuset. Det uppger nyhetsankaret Amy Robach i en läckt video.

Gilla artikeln på Facebook

Det är journalistnätverket Project Veritas som kommit över en studioinspelning där Amy Robach pratar med sin producent om hur Epstein-reportaget stoppades av ledningen på ABC News.

– Det var otroligt vad vi hade för uppgifter, vi hade Clinton, vi hade allt, säger Robach i klippet.

Den före detta presidenten Bill Clinton umgicks ofta med den nu mystiskt döde Jeffrey Epstein, som anklagades för att bjuda ut småflickor för sex med mäktiga män.

Enligt Amy Robach fick det brittiska kungahuset nys om att ABC News skulle undersöka kopplingen mellan Epstein och hans vän prins Andrew. Kungahuset ska då ha hotat nyhetsbolaget "på en miljon olika sätt", vilket bidrog till att reportaget stoppades.

Även kändisadvokaten Alan Dershowitz, som också var en nära vän till Epstein, har enligt NPR varit i kontakt med ABC-ledningen i för att "varna" dem för att sända reportaget i samband med att det drogs tillbaka.

Amy Robach uppger att hon bland annat fått en exklusiv intervju med ett av Epsteins offer, Virginia Giuffre, som gått under jorden.

– Jag har suttit på storyn i tre år och de vägrar sända den. Jag är så förbannad nu. Varje dag blir jag mer och mer förbannad, för det material vi hade var helt overkligt.

ABC News kommenterar i ett uttalande uppgifterna från Project Veritas. Där påstås att reportaget stoppades eftersom det inte "levde upp till kraven för att sändas". Nyhetsbolaget uppger dock att man fortsätter att undersöka Epsteinfallet.

Amy Robach säger i inspelningen att hon är "hundra procent" säker på att Jeffrey Epstein mördades i fängelset.

– Han levde helt på att utpressa folk. Det var många män i dessa flygplan. Många män som besökte ön, många mäktiga män som besökte lägenheten, säger hon.


Ekonominyheter

Storbanken: Sverige enda EU-landet med tydligt stigande arbetslöshet

Sveriges arbetslöshet i en klass för sig.. Och den kommer fortsätta stiga, säger Handelsbanken i sin senaste prognos.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen minns en av vår tids främsta tänkare.0 Plus

Mer från Media

Riksrevisionen slår till. Nämnden har sedan tidigare kritiserats för att vara vänstervriden i sina bedömningar.0 

Här rappar "framtidens artist" om att råna unga svenskar

"Jag knullar er alla.". SR-journalisternas favorit hyllades och fick dubbla priser av P3 i helgen.0 Plus

Bard till familjen Bonnier: "Oacceptabelt" att era tidningar leds av stalinister

Riktar sig direkt till ägarfamiljen efter bråket.. "Peter Wolodarski på DN och Pia Rehnquist på Sydsvenskan bedriver stalinistiska utrensningar mot alla som inte håller med dem."0 

Vetenskap

Skrev att akademisk frihet var "patriarkalt" förtryck – fick högsta betyg. Även vetenskaplig obektivitet är patriarkatets påfund, enligt uppsatsen.0 

Forskare: Barn känner smärta när de aborteras. Nya studier omkullkastar argument för abort.0 Plus

Kultur

Vrålade "Fuck Jimmie!" och visade rumpan i SVT. Kvinnliga artisten skrek ut politiska budskap och visade baken inför kameran.0 

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0