Allra

Åklagaren rasar mot Stockholms tingsrätt efter Allra-fiasko

Publicerad 23 juli 2021 kl 14.18

Inrikes. När Stockholms tingsrätt felaktigt friade de åtalade pensionsskojarna i Allra-härvan hävde domstolen också häktningen av dem och beslaget av deras bankkonton. Nu tror åklagaren att pengarna har flyttats från Sverige och att de flesta kommer slippa straff, skriver SvD Näringsliv.

Gilla artikeln på Facebook

– Det var de pengarna som jag hade säkrat på ett bankkonto som försvann. De pengarna är ju förmodligen borta, säger åklagaren Thomas Hertz till SvD Näringsliv.

Det handlar om pengar som Alexander Ernstberger och David Rothman lurat till sig från svenska pensionssparare genom att köpa värdepapper till marknadspris och sedan sälja dem, genom att utnyttja sitt förtroende som förvaltare, till kraftigt överpris till pensionsspararna.

Förutom att pengarna försvann befinner sig två av de fyra åtalade utomlands. Chansen är liten att få tillbaka dem till Sverige innan preskriptionstiden har gått ut.

Thomas Hertz anser nu att tingsrättens rätt att upphäva häktningar och beslag bör övervägas, efter att Stockholms tingsrätts felaktiga dom i Allra-målet.

– Det är oroväckande att det kan bli så uppenbara fel som i det här fallet. Det får ju väldigt stora konsekvenser, säger han till SvD.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fräcka bluffen. Ytterst korrupt beteende, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Inrikes

Kultur

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0 

John Cleese i PK-kritisk tv-serie. 81-årige komikern undersöker "woke"-kulturen.0