Befolkningsbytet
Camilla Johansson har drygt två veckor på sig att hitta ny bostad.

Camilla och hennes dotter körs ut – invandrare flyttar in

Publicerad 13 augusti 2016 kl 13.33
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Camilla Johansson och hennes 12-åriga dotter kastas ut från sin lägenhet på Lidingö. Anledningen? En nyanländ familj anses behöva den bättre än den svenska familjen, skriver Nyheter Idag.
– Min dotter är tvärknäckt, säger Camilla till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Det var onsdagen förra veckan som 44-åriga Camilla Johansson fick chockbeskedet. Den lägenhet som hon och hennes dotter bor i sedan fyra år tillbaka behövs till kommunens nya invånare. Senast den 29 augusti ska de ha flyttat ut, men de har ingenstans att ta vägen.

– Det är en ny familj som ska flytta in. De ska etablera sig för de kom till Sverige under våren, berättar Camilla för Fria Tider.

Hon vet inte om det är en syrisk flyktingfamilj eller vad det är för några som ska bo i lägenheten, hon har bara fått veta att det handlar om nyanlända invandrare.

– Jag vet ingenting om dem, säger hon.

Lägenheten är på ett och ett halvt rum och kök, men har dugt åt Camilla och dottern som bor hos henne varannan vecka.

Camilla fick hjälp att få tag på lägenheten av Socialtjänsten i samband med att hon, som hon själv säger, "gick in i väggen" och bröt upp från ett tidigare förhållande. Hon har däremot inte levt på bidrag utan jobbar heltid med skadereglering och har hela tiden betalat hyran för egna pengar.

Den ensamstående mamman vet inte vart hon ska ta vägen eftersom det är svårt att få tag på bostad. Kommunen har bland annat gett henne rådet att ta in på vandrarhem.

Förslaget: Lämna ifrån dig dottern
Byråkraterna på kommunen har till och med föreslagit att mamman ger upp sin dotter och låter henne bo heltid hos sin pappa, men inte heller det fungerar.

– Min dotter bor ju hos mig varannan vecka och hos sin pappa varannan vecka. Men han jobbar kvällar och då brukar vi hjälpas åt, för han slutar halv tolv. Det funkar inte om hon ska bo hos honom på heltid, förklarar Camilla.

Kommunen har då kommit med idén att familjen tar hjälp av en jourfamilj som tar hand om dottern de kvällar pappan jobbar.

– En jourfamilj vill jag inte ha, för det finns ingen anledning till att ha en jourfamilj. Vi är två vuxna människor som inte har något problem, säger hon.

"Min dotter är tvärknäckt"
Beskedet att den svenska familjen har mindre än en månad på sig att hitta ny bostad tär hårt på dem.

– Jag gråter ju. När jag berättade det för min dotter, hon fick veta det i tisdags. Min dotter är tvärknäckt, berättar Camilla.

– Igår grät jag hela dagen på jobbet, det är tur att man har bra kollegor.

I förrgår ringde dessutom kommunen upp Camilla igen och frågade hur hon mår och om hon hittat ny bostad än.

– Då sade jag "du kan dra åt helvete", berättar hon.

Fallet med Camilla Johansson är det andra uppmärksammade fallet från Lidingö där en svensk barnfamilj kastas ut på gatan för att bereda plats för de nya invånarna från tredje världen. I juni skrev Fria Tider om Uffe Rustan och hans två söner Rasmus, 15, och Linus, 17, som även de vräkts från sitt hem eftersom det istället ska användas av nyanlända invandrare.

Enligt Nyheter Idag vill Birgitta Sköld (LP), kommunalråd och ordförande för Lidingös omsorgs- och socialnämnd, inte kommentera fallet.

Säger nej – på Facebook
Just nu säger Sverige nej till att invandrare ska få gå före svenska ungdomar i bostadskön, få gratis körkort och andra särrättigheter. Uppropet har lockat tiotusentals svenskar på den sociala nätverkssajten Facebook. Du kan själv gå med i uppropet genom att klicka "Gilla" på knappen nedan.

Svensk familj kastas ut för att lämna plats åt nyanlända invandrare – "jag är helt tom"


Nyheter från förstasidan

Våldtäktsbrödernas pappa om Sverige: Rasister

"Uppdrag granskning" granskar fallet Damir Al-Ali. Tros ha ett falskt pass med falsk ålder – fick 840.000 kronor i skadestånd ändå.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.