Demonstrationer i Makedonien efter arresteringar av albaner

Publicerad 5 maj 2012 kl 17.03

Utrikes.Mer än 10 000 etniska albaner protesterade i Makedoniens huvudstad Skopje under fredagen. Demonstranterna krävde en rättvis rättegång för de fem personer som misstänks för mord i ett fall som har höjt de etniska spänningarna i landet.

Gilla artikeln på Facebook

Som Fria Tider tidigare rapporterat om har de etniska spänningarna i Makedonien ökat sedan fem makedonska fiskare hittades döda. Fem män som tros vara deras banemän har nu anhållits, medan två av de misstänkta fortfarande är på fri fot, skriver Bulgariska Novinite.com. De fem fångarna har åtalats för brott med anknytning till terrorism och radikal islamism.

Under demonstrationen skanderade deltagarna "Allah är stor" och "Albaner är muslimer, inte terrorister." Ungdomar kastade sten på polisen, men inga skador eller arresteringar rapporterades.

Den makedonska polisen grep på tisdagen 20 etniska albaner i en operation i flera byar runt huvudstaden. Domstolen beordrade senare 30 dagars frihetsberövande för nio av de arresterade.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Löfven: Detta är inget krig mot islam

Försöker undvika islam. Fördömer "religiöst motiverat våld".0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0