Krigszon Östermalm

"Enorm" explosion på Östermalm i Stockholm

Publicerad 13 januari 2020 kl 01.49

Inrikes. En "mycket kraftig explosion" har inträffat på Östermalm i Stockholm natten till måndag, rapporterar Ekot. Bland annat uppges bilar vara sprängda.

Gilla artikeln på Facebook

En jättekraftig explosion har inträffat på Östermalm i Stockholm under natten. Enligt Ekot har en trappuppgång blivit "bortsprängd" och dessutom har minst en bil vid platsen sprängts.

Ett foto som SR publicerat visar bråte och glassplitter över hela gatan. Bilder som Aftonbladet publicerat visar kraftiga skador på bilar. Även Expressen har bilder som visar kraftigt demolerade bilar.

Det är oklart om det finns skadade personer, skriver Ekot.

– Jag hörde smällen och är chockad, fruktansvärt, säger en boende i området till Sveriges Radio.

Första larmet ska ha kommit 01.09. Enligt Aftonbladet kom det in 22 samtal till SOS Arlarm på tio minuter.

"Det var en enorm smäll som fick hela marken att skaka", skriver en person till tidningen.

En annan förklarar för Aftonbladet att smällen var otäck och så kraftig att sängen började skaka.

Enligt Expressen ska smällen ha hörts ända bort till Hammarby sjöstad, Gärdet och Bagarmossen, alltså till andra sidan av stan.

– Delar av balkongen på huset är borta. Dörren har flugit till andra sidan gatan. Man kan se att bilar har flyttats av tryckvågen och är helt demolerade, säger en boende i närheten, till Expressen.

Exakt vad det är som har exploderat är ännu oklart. Det har alltså inte fastslagits om det handlar om ett brott eller olycka. Polisen har dock rubricerat ärendet som allmänfarlig ödeläggelse.

Aftonbladet har en uppgiftslämnare som säger att "en bil har sprängts". Det uppges också vara rök i trapphuset och att fönster blåsts ut.

Polisen har spärrat av kvarteret, delar av huset evakuerats och enligt Expressen har räddningstjänsten ett 50-tal personer på plats. 

– Enligt ett vittne, som jag pratat med, ska det vara ett stort hål rätt in i en fastighet. Och flera bilar på gatan ska ha blivit utblåsta, säger SVT:s reporter Johan Pisoni till SVT Nyheter.

Enligt SVT, som bland annat publicerat bilder på hur även trappuppgången i ett närliggande hus förstörts av explosionen, handlar det om Gyllenstiernsgatan på Östermalm.

Texten uppdateras.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0