Förnyad PK-prövning när tv-klipp hamnar i SVT:s arkiv

Publicerad 19 februari 2014 kl 20.23

Inrikes.Samhällets vänsterradikalisering och tilltagande politisk korrekthet ställer nya krav på det statliga televisionsbolaget SVT. För att inte utmana "dagens värderingar" censurerar man nu frivilligt äldre klipp i sitt öppna arkiv.

Gilla artikeln på Facebook

Det är när SVT ska redogöra för vilka kriterier man tillämpar när man tar med gamla program i sitt öppna arkiv som man bekräftar att det sker en efterhandscensur enligt modern åsiktslagstiftning.

"Andra regler och hänsyn – med hänsyn till den enskilde individens privatliv, eller för att inte bryta mot Radio och TV lagen, eller yttrandefrihetsgrundlagen – så måste vi säkerställa att SVT inte gör sig skyldig till tex hets mot folkgrupp, förtal eller otillbörligt gynnande. Ett program bedöms efter dagens värderingar och lag, och därför ställer det helt nya krav på gammalt innehåll", skriver Öppet arkivs redaktör Karin Tideström på SVT:s blogg.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

"Går inte att reglera". Nu blir transaktioner med kryptovaluta förbjudet i landet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Kultur

Mer islam i Bolibompa efter muslimskt s-krav. Barn ska lära sig om ramadan och eid.0