Illegala invandrare gripna – hade stulen bil "lastad med stöldgods"

Publicerad 21 september 2019 kl 12.02

Inrikes. Stöld av parfym i Uppsala på fredagen gjorde att två personer som inte har rätt att vistas i Sverige kunde gripas. Dessutom hittade polisen en stor mängd misstänkt stöldgods i en bil – som också den hade stulits.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 15.30-tiden på fredagen som ordningsvakter på ett varuhus på Stora torget i Uppsala sprang ikapp och satte bojor på en man som stulit parfym.

Polisen tog sedan över ärendet och grep mannen.

Men det hela slutade inte där.

Det visade sig att den gripne mannen, som är född 1983, hade utvisats från Sverige i mars men sedan återvänt till landet.

Därefter griper ordningsvakten ytterligare en person på en parkering på Kungsgatan. Han sitter i en bil som är "lastad med misstänkt stöldgods", skriver polisen på sin hemsida. Det visar sig också handla om en illegal invandrare född 1991. I hans fall finns det beslut om utvisning men han har undanhållit sig verkställighet.

– Bilen lastad med stöldgods är även den stulen. Den stals i Södertälje för en vecka sedan och har försetts med falska skyltar, enligt polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.


Nyheter från förstasidan

Regeringen vill skärpa regler om frigivning

Ser över kontroversiella svenska reglerna. Alla som döms till fängelse ska inte längre automatiskt friges efter att ha avtjänat två tredjedelar av straffet.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Forskare hittade uråldrigt liv i Siljans meteoritkrater. Fynden kan användas för att utforska liv på Mars.0 

Svenska kvinnor gavs testosteron – då ökade deras prestation. Manliga könshormonet gav tydlig effekt på unga kvinnor.0 Plus

Kultur

Svenskt kultspel ska censureras efter PK-påtryckningar. Crusader Kings anklagas för "fascism" av spelskribenter.0