Katarina Mazetti ifrågasätter mordförsöket på Hedegaard

Publicerad 12 februari 2013 kl 23.23

Inrikes.Dansk polis bekräftar att man har den flyende attentatsmannen på videoupptagning, bild på kulhålet är publicerad i dansk media och patronhylsan beslagtagen av polis. Trots det kräver författaren Katarina Mazetti i en facktidning för svenska journalister att yrkeskåren måste våga ifrågasätta om dådet alls inträffat.

Gilla artikeln på Facebook

Det är facktidskriften journalisten.se som gett Katarina Mazetti utrymme att i ett debattinlägg kritisera svenska journalistkåren för att de inte tydligare ifrågasatt om mordförsöket på danska islamkritikern Lars Hedegaard överhuvudtaget inträffat.

I artikeln hävdar journalisten Katarina Mazetti att inga bevis finns för att attentatet alls ägt rum och att hela historien skulle ifrågasättas om bara svensk media inte låtit sig skrämmas till tystnad av högerextremistiska nätmobbar.

Samma anklagelser uttalade Katarina Mazetti i gårdagens debatt om näthat, anordnad av Publicistklubben, som Fria Tider rapporterat om. På frågan från Mats Dagerlind om hon själv kunde lägga fram bevis för att någon nattetid verkligen knackat i hennes väggar efter hennes kontroversiella krönika på Ica-kuriren, svarade hon nej.

I Lars Hedegaards fall har dock dansk polis gått ut med att attentatsmannen i röd jacka syns springande från Lars Hedegaards hem syns på inspelningar från övervakningskameror, rapporterar danska TV2. Hedegaards grannar har också sett mannen med röd jacka i området, enligt samma källa.

Att skott verkligen avfyrats indikeras också av den bild på en list med ett kulhål som tv2.dk också publicerat, liksom uppgifter från grannarna att polisen beslagtagit pistolhylsor från trappuppgången.

Vilken bevisbörda Lars Hedegaard har för att övertyga om att hans liv är i fara och om Katarina Mazettis nu vitt spridda anklagelser kommer att rättas av samma medier som spridit dem är i nuläget oklart.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Roger Stone: "Trump räddade mitt liv"

67-åringen tror inte han överlevt ett coronasmittat fängelse. Tänker skriva bok om de "extraordinära rättsliga övergrepp" han utsatts för.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hör de mystiska "monstervrålen" från bergen. Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake.0 Plus

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus