Låga straff för Yasin och Haval

Publicerad 14 juli 2021 kl 12.17

Kulturnyheter. P3 Guld-vinnaren Yasin "Byn" Mahamoud döms till tio månaders fängelse och Grammis-belönade Haval Khalil till två år och sex månaders fängelse av Södertörns tingsrätt.

Gilla artikeln på Facebook

Yasin Mahamoud döms för förberedelse till människorov och Haval Khalil för medhjälp till samma brott. Khalil döms även för medhjälp till rån.

Yasin firas för stämpling till människorov och Haval frias för huvudbrottet människorov, ett grovt brott som ger fängelse i lägst fyra år och högst livstid.

Båda fälls för inblandning i den kidnappning av en artistkollega som först planerades och sedan utfördes tillsammans med ett förnedringsrån mot artisten i maj 2020.

Samtidigt döms ytterligare 29 personer med kopplingar Vårbynätverket. Ledaren Chihab Lamouri får 17 år och tio månaders fängelse för bland annat mord, mordförsök och grova narkotikabrott medan den tidigare landslagsspelaren i fotboll Ilija Jurkovic får 11 års fängelse för bland annat stämpling till mord och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Efter den långa häktningstiden innebär domen att i alla fall P3-Guld vinnaren Yasin Mahamoud i pratiken kan lämna rättegången som en fri man.


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Kulturnyheter

Danske Muhammedtecknaren avliden. Överlevde flera mordförsök.0 

Sverige kräver tillbaka stulen bok

"Nippon" stals av KB-mannen.. Sverige överklagar beslut till Nederländernas HD.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Ny "skrämmande" djurplågartrend på Youtube. Djur "räddas" av modiga människor.0 

Bonnier krävde att "****r" skulle översättas till "grobian". Översättaren talar ut efter förlagets krav.0