Den sengalesiske mannen döms till fem års fängelse och tio års utvisning.

Lågstadiebarn hittade gigantisk heroingömma utanför skolan

Publicerad 21 september 2020 kl 23.01

Inrikes. En 37-årig medborgare i Senegal döms till fem års fängelse och tio års utvisning för grovt narkotikabrott efter att hans knarkgömma i Göteborg hittats av lekande lågstadiebarn.
– Jag har gjort fel mot lagen och ber om ursäkt, säger 37-åringen.

Gilla artikeln på Facebook

Det är den 19 februari i år som polisen får ett samtal från Landamäreskolan, en lågstadieskola i Göteborg. Skolbarn som varit ute och lekt i en skogsdunge alldeles intill skolan har hittat en plastpåse med några mystiska "ägg" i gömda under några löv på marken.

Barnen tar med sig plastpåsen tillbaka till skolan och visar den för skolfröken, som i sin tur larmar polisen. Totalt rör det sig om 13 "ägg" som vid analys visar sig innehålla 1.342 gram heroin.

Heroinet är inslaget i flera lager plastfolie, på vilken polisens tekniker lyckas säkra DNA och inte mindre än 18 fingeravtryck som kommer från en och samme person. Genom slagning mot den franska polisens register får de veta att det handlar om en 37-årig medborgare i Senegal.

Den 37-årige sengalesen har redan dragit åt sig uppmärksamhet från Göteborgspolisens narkotikaspanare då han tillsammans med andra afrikaner säljer knark på stan. I samband med att han i mars månad besöker en av sina knarkgömmor i Slottsskogen slår polisens spanare till och griper honom på bar gärning.

När polisens insatsstyrka går in i 37-åringens lägenhet i Biksopsgården påträffas ytterligare tre afrikaner, varav den ena är dömd för upprepad brottslighet och tidigare i år dömdes för narkotikabrott.

I maj i år döms 37-åringen till sex månaders fängelse och fem års utvisning för narkotikabrott för knarkgömman i Slottsskogen. Nu i september har han dömts ännu en gång, denna gång till fem års fängelse och tio års utvisning för grovt narkotikabrott på grund av den stora mängd heroin han gömde vid Landamäreskolan.

Av polisförhör framgår att 37-åringen har svårt att förstå varför han blivit inlåst. Men efter flera förhör förstår han till slut att det han gjort är fel.

– Jag har gjort fel mot lagen och ber om ursäkt, säger han.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Mer från Inrikes

Polisens svar: Vi har utvisat 42.000 personer

Kommenterar uppgifterna i Uppdrag granskning.. "Drygt 98 procent av polisens verkställighetsresor genomförs."0 

Moderaterna kräver HBTQ på äldreboenden

Kräver mer utbildningar för personalen.. "Inte ens tio procent av kommunerna i landet tar detta på allvar."0 

Vetenskap

Svenska kvinnor mördade mer än män. Sensationell ny forskning om 1800-talets våld.0 Plus

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0