Innocence of muslims
ib12nXxRaNYms5

Misshandlades under muslimsk protest i Malmö - anmäldes för hets mot folkgrupp

Publicerad 25 september 2012 kl 14.14

Inrikes.Nya filmer från de muslimska protesterna i Malmö avslöjar att en av ledarna för demonstrationen misshandlar en åskådare. Åskådaren lyckades fly och uppsökte polis, som förde bort honom från platsen. Han är nu anmäld för hets mot folkgrupp. - De slog ned mig, säger mannen till Polisen.

Gilla artikeln på Facebook

På flera håll runt om i Sverige i helgen hölls demonstrationer mot den kontroversiella satirfilmen "Innocence of Muslims". Under söndagen samlades flera hundra malmöbor för att protestera mot filmen.

Demonstranterna samlades på Gustav Adolfs torg vid tvåtiden och marscherade mot Möllevångstorget för att hålla tal. På vägen till torget längs Södra Förstadsgatan ska en man enligt vittnesuppgifter ha retat demonstranterna så mycket att dessa överföll honom och överöste honom med sparkar och slag. Mannen lyckades undkomma och uppsökte polis, som grep och förde bort honom för störande av allmän ordning.

På en kort amatörfilm som nu gjorts tillgänglig av den anonyma skribenten "extrasnus" via det populära diskussionsforumet Flashback kan man tydligt se hur en man backar och blir överfallen av minst en demonstrationsvakt och får ta emot en spark och ett slag mot huvudet. Det ser sedan ut som att en annan vakt försöker att dra bort sin kamrat, innan klippet bryts.

Mannen lyckas undkomma och i en annan film kan han ses samtala med en polis. På grund av uppretade skrik från demonstrationståget är det svårt att urskilja vad de säger.

– De slog ned mig, hörs han säga.

Polismannen säger sedan något ohörbart och avslutar:

– Jag vill inte ha något upplopp här förstår du.

– Upplopp? Jag är en person, det är upploppet, svarar mannen och pekar på demonstrationen.

Polisen ger sedan klartecken till tåget att fortsätta vandringen mot Möllevångstorget. Väl där ställer sig samme demonstrationsvakt som sparkade och slog mannen i talarstolen och håller ett flera minuter långt tal. På filmer från demonstrationens början ses samme man dirigera hela demonstrationstågets uppställning innan avmarsch.

– Arrangörerna för den här demonstrationen ska ha en eloge. Den har skötts exemplariskt, sa polisens yttre befäl Jesper Ingvert till Sydsvenskan på söndagen.

När Fria Tider ringer kommissarie Hans Bengtsson på Malmöpolisen säger han att han inte tagit del av filmerna, men att om uppgifterna stämmer kan man inte säga att arrangörerna skötte demonstrationen exemplariskt.

– Om arrangörerna för den här demonstrationen har misshandlat en person, då har de inte skött demonstrationen så bra som det har blivit beskrivet, säger Hans Bengtsson till Fria Tider.

– Det är ju inte så vi ska utnyttja vår yttrandefrihet riktigt, fortsätter han.

Mannen som blev misshandlad har nu anmälts för hets mot folkgrupp. Han har i sin tur anmält "två stycken män med armbindel" för misshandel, uppger Polisen. Mannen uppger att han tog emot slag mot huvud, hals och vänster bröst.

I en separat händelse ska enligt vittnesuppgifter ytterligare en person, en kvinna, jagats bort av demonstranter efter att hon gjorde "obscena gester", skriver PPPRESS.
Vet du någonting om händelsen eller vilka som syns i filmen?
Tipsa oss i rutan "Tipsa redaktionen" till höger!
Artikeln är uppdaterad.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

SD-tjänsteman portas av partiet

Ville skapa "svenska zoner". SD reagerar snabbt på vänsterextrema Expos avslöjande.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.