Molotovcocktails kastades mot bilar – kunde satt eld på bostadsområde

Publicerad 19 augusti 2019 kl 13.48

Inrikes. Under helgen kastades molotovcocktails mot bilar i Falkenberg. Samtidigt klottrades området med polishat.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i helgen som polisen fick in anmälningar om skadegörelser från bostadsområdet Herting i Falkenberg. Bland annat inträffade det två fall av bilbränder där gärningsmän kastat molotovcocktail mot parkerade bilar i syfte att få dessa bilar att börja brinna.

"Som tur är har bilarna inte börjat brinna ordentligt. Hade dom gjort det så fanns det en stor risk att detta skulle sprida sig till andra bilar och även byggnader vilket skulle kunna få förödande konsekvenser", skriver polisen på Facebook.

Dessutom klottrades budskap med polishat på byggnader i området.

En bild som polisen publicerat visar bland annat texter som "Fuck the police" och "detta har vi gjort för att snut horan s respektera oss".

Detta tycker polisen var dumt gjort. I stället för att klottra ner sitt hat på byggnader, borde de kriminella prata med polisen och berätta för myndigheten hur den ska bete sig.

"Klottret är i stort sett bara riktat mot oss poliser. Att vara missnöjda med polisens arbete är något vi stöter på ibland. Att visa sitt missnöje genom att skriva det på olika väggar i ett bostadsområde känns meningslöst. Är ni missnöjda med oss så kom gärna in och prata med oss och berätta för oss hur vi ska bli bättre. Att förstöra för andra är inte lösningen", skriver polisen på Facebook.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0