Val 2014

Skyddsombud stoppar SD-reklam i Södertälje

Publicerad 16 augusti 2014 kl 11.16

Inrikes. Igår stoppade fackförbundet Kommunal uppsättningen av SD–affischer på bussar i Södertälje. Dessutom stoppas all körning i Södertälje med bussar som har SD–annonser.

Dela artikeln

Det är huvudskyddsombudet Lars Hård Andersson som har infört stoppet på fredagskvällen och nu kan endast han och Arbetsmiljöverket häva det, när myndigheten är tillbaka på måndag.

– Det är knappast troligt att de tar ställning till skyddsstoppet innan dess, säger en nöjd Lars Hård Andersson till fackets egen tidning Kommunalarbetaren.

Skyddsstoppet gäller underentreprenören Nobina som kör SL:s bussar i Södertälje. Och Lars Hård Andersson erkänner själv att det rör sig om ett rent okynnesagerande som har med politik och inte säkerhet att göra.

– Detta strider mot Nobinas värdegrund som vi är eniga om. Men Nobina kan inte säga nej. För att skydda arbetsgivaren mot SL:s krav utfärdar jag skyddsstoppet. Ännu viktigare är att en stor del av personalen är invandrare. Hur tror du att det känns i magen på dem om de tvingas köra runt med SD:s främlingsfientliga budskap på bussarna? säger Lars Hård Andersson.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Shoppar 70 tums-TV. Nu växer frågorna om Malmös hantering av socialbidrag.0 Plus

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Efter händelsen vid grundskolan. Polisens bild från gripandet väcker förfäran.0 Plus

Vetenskap

Genombrott för nästa generations digitala skärmar. "Nu har vi visat att det går att göra."0 

Forskare talade ut om IQ-skillnader – sparkas från Cambridge. Nathan Cofnas får gå – efter att ha sagt som det var.0 

Kultur

Älvsjömässan kan ersättas av klassisk stadsdel helt i trä. Ska ha plats för 15.000 invånare, enligt förslaget.0