USA:s presidentval 2020

Oligark ställer upp i USA:s presidentval

Publicerad 24 november 2019 kl 16.47

Utrikes. Bankiren Michael Bloomberg, med en beräknad förmögenhet på cirka 500 miljarder kronor, meddelar nu att han ställer upp i USA:s presidentval som kandidat för Demokraterna.

Gilla artikeln på Facebook

Bloomberg har tidigare varit borgmästare för New York och bland annat gjort sig känd för sin kamp för illegala invandrare och sitt stöd för kriget i Irak.

Mångmiljardären är också en känd motståndare till president Donald Trump och det har tidigare spekulerats kring om han skulle ställa upp i presidentvalet 2020.

På söndagen meddelade Michael Bloomberg på sin hemsida att han ger sig in i valet. Han beskriver sig själv som en person med en unik möjlighet att besegra Trump och hans kampanj kommer att inledas med en storskalig reklamkampanj i viktiga delstater, skriver NBC.

Bloomberg skriver att han vill vinna över Donald Trump och "återuppbygga USA". Han beskriver den sittande presidenten som "ett existentiellt hot mot vårt land och våra värderingar" och varnar för att USA kanske inte kan återhämta sig efter ännu en mandatperiod med Trump.


Brittiske författaren Douglas Murray om vår tids stora katastrof. "När de flesta som lever idag når slutet av sitt liv kommer Europa inte längre vara Europa."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0