Pensionären till Löfven: Du borde skämmas

Publicerad 26 september 2019 kl 10.37

Inrikes. Statsminister Stefan Löfven (S) borde skämmas för hur han behandlar landets pensionärer. Det är budskapet från Facebook-gruppen "Pensionärer i Gula Västar".

Gilla artikeln på Facebook

Sveriges pensionärer går på knäna. Samtidigt väljer Löfvenregeringen att öka Sveriges bidrag till FN:s "klimatfond" till 8 miljarder per år.

Nu har fattigpensionärer startat gruppen "Pensionärer i Gula Västar", som demonstrerade i Stockholm igår.

I TV4 Nyhetsmorgon berättade två av dem hur läget ser ut för landets pensionärer.

De tror att många inte vet hur illa ställt det är, och menar att regeringens "skattesänkningar" för pensionärer är så meningslösa att de blir vilseledande.

– Det finns 328.000 pensionärer som har under 8.000 kronor i Sverige. Fy skäms herr statsminister, säger gruppens grundare och pensionären Dan Glimmerås i TV4.

"Pensionärer i Gula Västar" vill att landets pensionärer ska få ut 16.000 kronor i månaden efter skatt. Detta menar de är fullt realistiskt, om politikerna prioriterade rätt.

– Om de värderar dem som varit med och byggt upp Sverige, säger pensionären Gunilla Stolpen Snahr i programmet.

En av TV4:s programledare konstaterar också att framtidens pensionärer troligen kommer få det "ännu sämre" än dagens äldre, och att man därmed tvingas lösa pensionen på egen hand.


Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0