Peter Springare

Peter Springare tar avstånd från Facebookgrupp

Publicerad 12 april 2017 kl 12.02
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Örebropolisen Peter Springare tar nu avstånd från Facebook­gruppen "Stå Upp För Peter Springare" som har nästan 220 000 medlemmar. Det skriver han i ett inlägg på Facebook.

Gilla artikeln på Facebook

Springare berättar i sitt inlägg att han tidigare inte haft tid att följa vad som skrivs i gruppen. Efter att han nu tagit sig tid att göra det de senaste två veckorna har han kommit fram till att han inte ställer sig bakom det som skrivs i den.

"Jag betackar mig därför från att mitt namn skall stå för en grupp som manifesterar främlingsfientliga, rasistiska och andra nedvärderande uttalanden om invandrare eller andra personer", skriver han och uppmanar folk att gå ur gruppen.

Springare anklagar dessutom den person som startade gruppen för att ägna sig åt "näthat" och hävdar att denne "raljerar över och pratar nedvärderande om" honom och hans inlägg.

Gruppens grundare svarar med ett inlägg där denne tycker att Springare ägnar sig åt "påhopp" och menar att det är två numera avstängda administratörer som saboterat gruppen.

Springare skriver även i sitt inlägg om att han "tar kraftigt avstånd från allt vad nazism, rasism och näthat och heter" och menar att "vänsterextrema aktivister" som är "ivrigt påhejade av andra vänster­sympatisörer i den mera etablerade mediavärlden" använder det som skrivs om honom för att "svartmåla och hänga ut" honom som "nazist och rasist".

Peter Springare har tidigare uppmärksammats för ett inlägg på Facebook om att han vill "förinta" alla "vänsterextrema journalister" som "förpestar debatten med sina abnorma agendor". Han tog senare tillbaka uttalandet och bad om ursäkt för det.


"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.