Microsoft lägger nu mejl från oss i mappen "Skräppost" på Outlook/Live/Hotmail. Kolla mappen om du väntar på mejl från oss.
Elizabeth Warren lät sig klassas som indian och "färgad" under sin tid på Harvard.

"Pocahontas" fördöms av indianstam

Publicerad 17 oktober 2018 kl 11.23

Utrikes. Den demokratiska senatorn Elizabeth Warren har hånats och kallats för "Pocahontas" av Donald Trump efter att ha påstått att hon är indian. Nu hävdar Warren att ett DNA-test bevisar att hon har en tusendels indianblod – men hånas bara ännu mer.

Gilla artikeln på Facebook

Indianstammen Cherokee Nation riktar hård kritik mot Elizabeth Warren och kallar senatorns beslut att släppa DNA-testet "olämpligt och fel", rapporterar The Telegraph.

"Det utgör ett hån mot DNA-test och dess legitima användningsområden samtidigt som det vanärar legitima stammar och deras medborgare, vars förfäder är väl dokumenterade och vars härkomst har bevisas", skriver Cherokee Nation.

Elizabeth Warren, som är en potentiell demokratisk presidentkandidat år 2020, har länge hävdat att hon har cherokeehärkomst från moderns sida. DNA-testet påstås dock visa att andelen indianblod i Warren endast är 1/1024.

Tidigare har det avslöjats att Elizbeth Warren listade sig som indian under sin tid på Harvard. Där kategoriserades hon bland annat som "färgad", något som enligt kritiker visar att hon har använt sin påstådda härkomst för att främja sin karriär.

I media har DNA-testet dock triumfatoriskt används som ett slagträ mot president Donald Trump, som vid upprepade tillfällen har hånat den kvinnliga senatorn för hennes påståenden och kallat henne för "Pocahontas".

På Twitter skriver Trump att Warrens påståenden uppenbarligen fortfarande är falska. Endast "individer med väldigt låg IQ" tror på att kvinnliga senatorn är indian, konstaterar Trump.


Nyheter från förstasidan

Orbán: Mitt folk är min främsta prioritering

Har Helmut Kohl som rättesnöre inom EPP-gruppen. Kommer inte stödja invandringsvurmare som EU:s framtida ledare.0 

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Jan Tullberg om politikens trilemma. "Alla liberaler är inte komfortabla med att majoriteten ska bestämma."0 

Mer från Utrikes

Peterson lanserar censurfri plattform

Kommer inte bannlysa användare efter åsikter.. "När du kommit till vår plattform tar vi inte ner dig förrän en amerikansk domstol tvingar oss."0 

Sidor

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0