Genrebild.

Polisen: "En bil har sprängts i Lund"

Publicerad 20 september 2019 kl 09.37

Inrikes. En bil har sprängts i Gunnesbo i nordvästra Lund natten till fredag. Polisen kommer nu undersöka eventuella kopplingar till bomben i centrala Lund förra lördagen.

Gilla artikeln på Facebook

Förra lördagen sprängdes en extremt kraftig bomb i centrala Lund, vilket bland annat ledde till att en förbipasserande kvinna fick mycket allvarliga ansiktsskador.

I natt var det dags igen.

Klockan 04.30 fick polisregionens ledningscentral flera larm om en hög smäll i ett ytterområde i Lund.

"Polis var snabbt på plats och kunde konstatera att en bil sprängts", skriver polisen på sin hemsida.

Platsen spärrades av i avvaktan på det nationella bombskyddet. Förhör genomfördes också med personer i närheten, men ingen är gripen för brottet och ingen person är skadad.

Om det finns koppling till bombdådet i centrala Lund återstår att se.

– Det är så klart något vi kommer titta på i utredningen, säger Jimmy Modin, presstalesperson polisregion Syd, till Kvällsposten.

Klockan 07:47 var teknikerna klara på platsen och bilen bärgades därifrån. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

"I nuläget ser polisen inget samband med detonationen på Arkeologvägen och tidigare händelser i Lund. Ärendet utreds som en isolerad händelse där vi fortsatt är intresserade av iakttagelser från allmänheten. Under dagen kommer polisen att ha en hög närvaro och tillgänglighet i Gunnesbo-området och polispersonal kommer även att finnas på plats på Stortorget under dagen för att ta emot tips och information om händelsen", skriver polisen i en uppdatering vid 11-tiden på fredagen.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Larmet: Många svenskar har inte längre råd köpa mat

Hjälporganisationer vittnar om misär på Sveriges gator.. Folk kan inte ens ordna mat på bordet, "varken åt sina barn eller sig själva."0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Forskare hittade uråldrigt liv i Siljans meteoritkrater. Fynden kan användas för att utforska liv på Mars.0 

Svenska kvinnor gavs testosteron – då ökade deras prestation. Manliga könshormonet gav tydlig effekt på unga kvinnor.0 Plus

Kultur

Svenskt kultspel ska censureras efter PK-påtryckningar. Crusader Kings anklagas för "fascism" av spelskribenter.0