Anna och Manuel av Bayern på det svenska prinsessbröllopet i Stockholm 2010.

Prinsessa till attack mot PK-Sverige

Publicerad 28 juli 2014 kl 18.51

Kulturnyheter. Prinsessan Anna av Bayern, som är politisk korrespondent för Tysklands största tidning Bild am Sonntag, ägnade idag en stor del av sitt Sommarprogram i P1 åt att kritisera den förkvävande politiska korrekthet som hon menar håller Sverige i sitt grepp.

Gilla artikeln på Facebook

– Svenskarna verkar föredra konsensus framför debatt. Det finns en mainstream som alla ska vara med på. Den kallas för politisk korrekthet men är i själva verket en självcensur.

Den självcensur som svenskarna ägnar sig åt kan i längden få förödande konsekvenser, underströk hon.

– Censur är början till diktatur, även om det bara är självcensur. Kalla det den politiska korrekthetens diktatur, men diktatur är det.

De politiskt korrekta grindvakterna tror sig stå för godhet, men i själva verket har de en minst sagt problematisk människosyn, enligt Anna av Bayern.

– Jag blir förargad av människosynen hos de som tabuförklarar avvikare från mainstreammeningen. Det är som om man inte litar på att människor kan fatta egna beslut, avväga och bestämma själva. Att "våga använda sitt eget förstånd", som Immanuel Kant uttryckte det.

En av de frågor man inte får diskutera öppet i Sverige är invandringen – för då riskerar man att kallas för rasist, slår prinsessan fast.

– Det är nog bäst att du tycker som vi, för du förstår nog inte bättre. Och det är bättre att staten fattar beslut, för folket vet ju inte bättre. Och staten vet dessutom bäst hur dina pengar ska spenderas, så det är lika bra att du langar över dem, sammanfattar Anna av Bayern den typiskt svenska PK-inställningen.

Hela programmet går att höra på Sveriges Radios hemsida.


Nyheter från förstasidan

Irak börjar ta hem medborgare från vitryska gränsen

Ordnar en återresa åt de som gett upp. "Irak kommer att ordna ett första flyg för de som önskar återvända frivilligt".0 

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Kulturnyheter

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur