Pride i förorten
Richard Dawkins hånar de svenska vänsteraktivisternas angrepp på Pride Järva.

Richard Dawkins stödjer Pride Järva – kallar svenska vänstern "patetisk"

Publicerad 24 juli 2015 kl 22.57

Inrikes. Planerna på att arrangera en Prideparad i Stockholms norra invandrarförorter har väckt en kritikerstorm bland svenska vänsteraktivister. Men den brittiske evolutionsbiologen och ateistförfattaren Richard Dawkins ger sitt stöd till paraden, och konstaterar att protesterna visar hur "patetisk" vänstern är.

Gilla artikeln på Facebook

Pride Järva, som arrangeras av Avpixlat-profilen Jan Sjunnesson, går av stapeln på onsdag nästa vecka. HBT-tåget ska gå från Tensta Centrum över Rinkeby och Kista till Husby.

En rad journalister och andra svenska vänsterprofiler har i hårda ordalag kritiserat paraden. De hävdar att det är rasistiskt att anordna ett HBT-evenemang i de mångkulturella områdena, som domineras av muslimska invandrare.

"Vidrigt att se att straighta rasister kallar en marsch för Pride", skrev bland annat DN-profilen Annika Hamrud.

Men nu får Sjunnessons satsning stöd från oväntat håll. Den världsberömde evolutionsbiologen Richard Dawkins citerar på Twitter en kanadensisk sajt som har översatt en artikel om prideparaden från Fria Tider:

“Att arrangera en HBT-parad [i ett muslimskt område i Sverige] är ett uttryck för ren rasism”, lyder formuleringen som Dawkins citerar.

"Det sammanfattar den patetiska vänstern", kommenterar evolutionsbiologen inför sina miljontals följare, något som bland annat har uppmärksammats av den israeliska tidningen Haaretz.

En svensk vänsterextremist på Twitter invänder att det är "fascister" som ligger bakom planerna och att man inte ska länka till sajter som länkar till Fria Tider. Men Richard Dawkins står på sig.

"Jag bryr mig inte vem som organiserar det. Det är fortfarande patetiskt och ologiskt att kalla en HBT-marsch för rasistisk", svarar han.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.