Den amerikanske presidentkandidaten oroas över krigshetsarnas fulmetoder i nytt utspel.

" />

Den amerikanske presidentkandidaten oroas över krigshetsarnas fulmetoder i nytt utspel.

" />

Den amerikanske presidentkandidaten oroas över krigshetsarnas fulmetoder i nytt utspel.

" />
Foto: Youtube

Ron Paul varnar för false flag-attack mot USA

Publicerad 2 maj 2012 kl 14.47

Politik.De som önskar se ett krig mellan Iran och USA har haft svårt att få med det amerikanska folket på sin sida, och nu varnar presidentkandidaten Ron Paul för att krigshetsarna kan tvingas använda sig av en så kallad false flag-attack mot USA.

Gilla artikeln på Facebook

– Det kan hända något. Ett skepp kanske blir anfallet och används som en ursäkt för att starta ett krig, sa Ron Paul under ett kampanjmöte på tisdagen.

Israel har flera gånger tidigare använt sig av false flag-attacker för att engagera USA i krig.

1954 inträffade den så kallade Lavonaffären, då israelisk säkerhetstjänst misslyckats med en terroristattack mot amerikanska civila mål i Egypten. Attacken, som avvärjdes av egyptiska myndigheter, var tänkt att provocera USA till att inleda ett krig mot Egypten och Israels planer var att skylla attacken på Muslimska brödraskapet eller den egyptiska statsledningen.

1967 anföll Israel det amerikanska örlogsfartyget USS Liberty och dödade 34 soldar och skadade 170. Israel hävdade att attacken var ett misstag, och att man trott sig anfalla ett egyptiskt fartyg. Den amerikanska regeringen misstänkt dock att planen även denna gång var att skylla attacken på Egypten, för att provocera igång ett amerikanskt inträde i sexdagarskriget.

2001 flög två civila passagerarflygplan in i World Trade Center i New York och dödade 2 977 människor. Attacken skylldes på den saudiske terrorledaren Bin Ladin, men enligt amerikanska myndigheter tydde allt på att israelisk underrättelsetjänst varit medvetna om attacken långt innan den inträffade. Flera israeler som jobbade i World Trade Center anmälde också till FBI att de fått anonyma tips om att stanna hemma från jobbet den aktuella dagen, liknande de sms som svenska MUST skickade ut till sina anhöriga strax innan terrordådet i Stockholm för två år sedan.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Politik

Vetenskap

Hör de mystiska "monstervrålen" från bergen. Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake.0 Plus

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus

Kultur

Danska Sarah, 19, vägrar dejta turk – rasiststämplas i Sverige. "Jag är inte så mycket för utlänningar"0 Plus