Danska valet 2015
Carin Jämtin är "upptagen på annat håll" under danska valrysaren, meddelar hennes pressekreterare.

S-ledningen bojkottar sina danska kollegor

Publicerad 18 juni 2015 kl 20.59

Inrikes. Danmarks socialdemokratiska statsminister Helle Thorning-Schmidt kämpar just nu desperat för att behålla makten. Men hon får inget stöd från svenska Socialdemokraternas partiledning, som stannar hemma under valnatten på grund av de danska partikollegornas uttalanden om invandring.

Gilla artikeln på Facebook

Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin var på plats för att stödja partikamraterna under Norges val i september 2013. Hon var också, tillsammans med Stefan Löfven, i Finland under valnatten i april i år.

– Vårt finska systerparti gör en viktig och intensiv valrörelse där de tydligt betonar frågor om ökad tillväxt och minskad arbetslöshet. Jag ser verkligen fram emot att vara på plats för att stödja våra finska partivänner i valet, sade Jämtin i samband med besöket i Finland.

Men under kvällens danska valvaka, som ser ut att bli en riktig rysare, stannar Carin Jämtin hemma.

– Hon är upptagen på annat håll, säger pressekreteraren Peter Liljeros till Expressen.

Enligt tidningen är anledningen till bojkotten att Helle Thorning-Schmidt gått till val med löften om en stramare invandring, något som har skapat panik i det politiskt korrekta nordöstra grannlandet. Under valkampanjen har den danska statsministern bland annat använt sig av paroller som "Kommer du till Danmark ska du arbeta" och "Strikta asylregler och fler krav på invandrarna".


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0