Utnämningen av Hanna Stjärne
Kent Ekeroth (SD) stämmer nu in i kritiken mot SVT:s utnämning av Hanna Stjärne.

SD-kritik mot SVT:s våldskoppling

Publicerad 18 september 2014 kl 00.02

Radio & TV. Nu växer kritiken mot utnämningen av Hanna Stjärne som ny vd för statliga Sveriges Television.
 – De valde en vd som har gett pris till AFA-kopplad våldsvänster, konstaterar riksdagsmannen Kent Ekeroth (SD) i en intervju med Nyheter Idag.

Gilla artikeln på Facebook

Kent Ekroth säger att han inte är förvånad över utnämningen och han beskriver svensk media som ett gäng där alla har kopplingar till varandra.

– Som politiker förväntas man ju inte ha synpunkter på hur public service arbetar, men det är klart att detta inte direkt förbättrar SVT:s rykte eller försök att framstå som objektiv, säger Ekeroth till Nyheter Idag.

På tisdagen publicerade New York Times en lång artikel av nordenforskaren Benjamin Teitelbaum där Sverige beskrivs som en bananrepublik där sverigedemokrater utsätts för systematiskt politiskt våld och de stora medierna anlitar extremister för att trakassera oliktänkande.

– Denna gång valde de en VD som alltså har gett pris till AFA-kopplad våldsvänster, där flera av de inblandade blivit dömda för rätt grova brott, inklusive våldsbrott, säger Kent Ekeroth som beskriver utnämningen som ett ställningstagande för rent illegala metoder.

Enligt honom finns det inte en enda aktör inom svensk etablerad media som inte aktivt motarbetar Sverigedemokraterna och aktivt stöder massinvandring och mångkultur.

– Resultatet av det kunde vi se i det massiva och enhetliga mediedrevet mot SD i valet där återigen det kriminella nätverket Researchgruppen ingick. Samma kriminella nätverk som den nya SVT-chefen alltså gett ett prestigefyllt pris, säger Kent Ekeroth i Nyheter Idag.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Mer från Radio & TV

Vetenskap

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Jättelik 2.000 år gammal kattbild hittad på berg. Arkeologernas häpnadsväckande fynd.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0