Soros och politiken
Hackade dokument ger ny inblick i hur George Soros pengar används för att manipulera samhällsdebatten.

Soros skänkte miljoner till Black Lives Matter

Publicerad 18 augusti 2016 kl 19.55

Utrikes. George Soros globala stiftelse Open Society arbetar med att spä på raskonflikterna i USA. Bland annat har stiftelsen skänkt motsvarande 5,5 miljoner kronor till den vänsterextrema organisationen Black Lives Matters, visar läckta dokument

Gilla artikeln på Facebook

Black Lives Matters, BML, är en organisation som kan knytas till många rasrelaterade våldsdåd och oroligheter i USA på sistone.

Nu visar läckta dokument att BML i samband med raskravallerna i Baltimore förra året tog emot 650.000 dollar av Open Society, en kulturmarxistisk stiftelse som drivs av den internationelle finansspekulanten och mångmiljardären George Soros.

I dokumenten, som Breitbart Jerusalem har läst, skulle pengarna användas för att "investera i tekniskt bistånd och stöd till grupper som utgör kärnan i den spirande #BlackLivesMatter-rörelsen".

Ett mötesprotokoll från Open Society visar vidare hur stiftelsen diskuterade huruvida de skulle "försöka forma rörelsen" eller bara underlätta för BLM att genomföra sina aktioner.

Det är inte första gången som George Soros kopplas till de rasrelaterade oroligheterna i USA. I januari 2015 avslöjade Washinton Times att Open Society hade investerat motsvarande 270 miljoner kronor i organisationer som arrangerade protester i samband med raskravallerna i Ferguson.

Stiftelsen ska enligt Washington Times bland annat ha betalat för att bussa professionella vänsteraktivister från New York och Washington till Ferguson för att ytterligare spä på oroligheterna. Samtidigt ska stiftelsen ha beställt "forskning" om polisens påstådda övervåld från olika vänsterorienterade tankesmedjor – material som sedan spreds vidare via medier, exempelvis miljardärens egen tidskrift "Colorlines". Dessutom anlitade 84-åringen organisationer som manipulerade informationen på sociala medier för att få det att se ut som om protesterna hade starkare stöd bland allmänheten än de i själva verket hade, enligt tidningen.

Nyligen publicerades drygt 2.500 hackade dokument från Open Society. I filerna framgår bland annat att stiftelsen gav 25.000 dollar vardera till vänsterextrema Expo och finansmannen Daniel Sachs för att träna upp vänsteraktivister i syfte att påverka utgången av riksdagsvalet 2014.

Ett PM från i maj visade att Open Society betraktar asylkaoset i Europa som "det nya normala" och att stiftelsen ser nya "möjligheter" till internationellt inflytande i massinvandringens spår.


Nyheter från förstasidan

Efter bilbränderna: Kommuntopp uppmanar föräldrar anmäla sina barn

Eskilstuna skakas av stort antal brandattentat. S-toppen: "Kommer man hem och stinker bensin kan det ju vara en signal."0 

Ekonominyheter

Företagare ska kunna dömas för bidragsbrott

Utskottsinitiativ mot bidragsfusk.. Nu ska bidragsbrottslagen även omfatta statliga stöd till företag.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Sultani berättar själv i förhör. Men ändå åtalas mannen inte för terroristbrott.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Ny månbas första steg mot resor till mars. Resan till mars tar tre år.0 

Rasbiologiska institutet 100 år – så rätt hade de. Skälldes ut – för korrekta teorier.0 

Kultur

Här förs Roxette-gitarristen bort av polis. Christoffer Lundquist bars iväg från demonstrationen.0 

Är detta verkligen ett "rasisttecken"?. Vild PK-storm skakar legendariska tv-programmet.0 Plus