Asylkvoterna
Invandringspolitiken stod i fokus när Viktor Orban talade i Ungerns parlament på torsdagen.

Ungerns Orban: "Självmord" låta invandrare ta över Europa

Publicerad 22 september 2017 kl 11.41

Utrikes. Ungern fortsätter att trotsa EU:s mångkultur­föreläggande även efter att EU-domstolen fastslagit att EU-kommissionen hade rätt att utfärda förordningen som kräver att Ungern blir en mångkultur. Nu varnar landets premiärminister Viktor Orban för att invandring till landet skulle innebära ett "andligt självmord" för Ungern och dess befolkning.

Dela artikeln

Det var 2015 som EU, på den amerikanske finansmannen George Soros initiativ, tog fram lagstiftning om så kallade asylkvoter som skulle säkerställa att även Central- och Östeuropa fick sin beskärda del av invandrare från tredje världen.

Tjeckien, Polen och Ungerns regeringar har vägrat att införa asylkvoterna, eller "Sorosplanen" som Ungerns premiärminister Viktor Orban kallar dem, med hänvisning till att invandrare från tredje världen skapar problem med vålds- och sexualbrott och dessutom ofta vägrar att arbeta. Skräckexempel hämtas från brotts- och bidragsstatistik i Sverige och andra färdigställda mångkulturer i Västeuropa.

I ett tal i parlamentet i veckan sade Orban att de västliga mångkulturernas ideologi är liberalism, medan Europas kvarvarande icke-mångkulturer fortfarande baserar sin samhällsmodell på självständighet och kristna ideal.

Om Centraleuropa skulle implementera Västeuropas liberalism så skulle det innebära en kulturell undergång för länderna i mitten av kontinenten, enligt Orban.

– Det skulle helt enkelt innebära andligt självmord. Inom en inte så avlägsen framtid skulle vi – ja även vi – bli ett invandrarland med mångkultur och blandbefolkning. Ett land med terrorism, obefintlig gränskontroll och en demografisk nedgång som kompenseras av "befolkningsimport" istället för främjande av familjebildning, säger han.

Den ungerske premiärministern är starkt kritisk mot att en enskild finansman och vänsteraktivist kan ha ett så avgörande inflytande på så många europeiska politiker och EU-byråkrater.

– Idag har det pågående projektet för att skapa mångkulturer kommit att kallas för "Sorosplanen". Det här är en handlingsplan som beskriver med vilka metoder man ska omforma de påtagligt invandrarfria centraleuropeiska länderna till invandrarländer, säger Orban.

Nu återstår bara en sak för Orban och hans regeringsparti Fidesz, och det är att försvara rätten för ett självständigt folk att inte bli mångkultur. Och fram till valet är den sittande regeringen redo att ta strid för det kristna Ungerns framtid, enligt premiärministern, som menar att ungrarna aldrig får ge vika.

– Alla, inklusive Bryssel, måste få klart för sig att vi kommer inte att bli något invandrarland, säger Orban.


Efter snyftreportaget i GP. Joakim Lamotte ställde kompletterande fråga till jättefamiljen.0 Plus

Fyra i matchfixningshärva. Allsvenskan-matchen var uppgjord på förhand.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ras och IQ mer tabu än pedofili och incest

Värsta man kan tycka – trots att det är sant. Slår frågan om "huruvida pedofili är skadligt" i färsk studie.0 

Ekonominyheter

94 procent väljer rörlig ränta – räknar med Riksbanken

"Exceptionellt hög nivå.". Tros bero på förväntningar om sänkt styrränta och psykologiska orsaker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.