Pedofilbankiren Epstein

60 Minutes: "Mysterier" kring Epsteins död

Publicerad 6 januari 2020 kl 11.09

Utrikes. Det råder många oklarheter kring pedofilbankiren Jeffrey Epsteins död, konstaterar CBS 60 Minutes i ett nytt granskande reportage.

Gilla artikeln på Facebook

Jeffrey Epstein är död. Fingeravtryck från kroppen överensstämmer med sådana han tidigare hade lämnat. Men det finns "mysterier" kring hans död, konstaterar CBS 60 Minutes, som kommit över bilder från det påstådda självmordet.

Ett stort problem är att det saknas uppgifter om hur kroppen var placerad vid dödsfallet. 

Detta är viktigt att veta för att helt kunna bestämma hur han dog.

60 Minutes har talat med rättsläkaren Michael Baden, som anlitades av Epsteins bror för att fastställa dödsorsaken. Baden har tidigare sagt att Epstein troligen mördades.

Om det fattades det vetskap om hur Epstein kropp hittades var det felaktigt att avskriva det som ett självmord, säger han nu.

Enligt Baden hade Epstein punktformade blödningar på kroppen, petekier, vilket ska vara tydliga tecken på att halsen utsatts för kraftigt tryck snarare än hängning. Dessutom hade han skador bak på nacken samt ett injektionsmärke på armen, oklart varför.

Det som främst talar för att Epstein mördats är hur hyoidbenet och ett par andra ben vid halsen brutits. Detta kräver olika former av tryck mot halsen. Ytterligare en rättsläkare som CBS talat med delar uppfattningen att det är "mycket suspekt" att dessa tre ben knäckts. En annan är inte lika övertygad om betydelsen av fynden.

– Läkaren som utförde obduktionen medan Michael Baden övervakade den, menade att det inte gick att dra någon bestämd slutsats om detta utan mer bevis. Men ett par dagar senare ändrades ändå slutsatsen till självmord genom hängning. Vi frågade New Yorks läkare, men de ville inte prata med oss, säger CBS-journalisten i inslaget.

Det påstods också, enligt den officiella versionen av dödsfallet, att snaran som Epstein skulle ha hängt sig med klipptes av när han hittades. Bilder på snaran visar dock att den aldrig klipptes av.

Enligt CBS kvarstår frågan hur Jeffrey Epstein egentligen dog.


Nyheter från förstasidan

M-toppen: Dags för återvandring

Sonessons svar på flickmordet. "Sverige går inte längre känna igen."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.