Är det verkligen högern som "trumpifierar" debatten?

Av Jan-Olof Andersson den 18 november 2016 kl 13.19

Att Sveriges fyra mediehus gillar att berätta historier – gärna samtidigt och på samma sätt – är inget nytt. Veckans välkoordinerade narrativ handlar om Trump: Man hävdar unisont att högern "förstör tonen" i debatten och att "det offentliga samtalet" också i Sverige håller på att utsättas för en "trumpifiering".

Beviset på detta är att en ung kommunalpolitiker från Mellanöstern, Delmon Haffo (M), råkade kalla en S-minister för "hora" när han inte visste att kameran var på.

En pinsam bagatell, såklart. Men medievänstern håller inte med:

"Haffos utbrott är inget en­­staka klavertramp. Det är konsekvensen av en politisk strategi", heter det exempelvis i Aftonbladet medan Expressens expert drar följande slutsats:

"Det här är ett av många exempel som vi kommer att få se. Den svenska politiska scenen har blivit Trumpifierad. De skruvade uttalandena blir lätt fler".

Antalet exempel på "trumpifiering" ligger alltså på 1, enligt vänsterns eget sätt att räkna, men vi kan vänta oss fler i framtiden. Frågan är bara vad vi kan vänta oss från vänstern framöver, och vilken "politisk strategi" vänsterns beteende är en konsekvens av.


Ledarbloggens twitterfavoriter

Ledarbloggen twittrar

Välkommen

Här bloggar Sveriges rakaste höger om aktuella frågor ur ett frihetligt konservativt perspektiv. Ledarna är signerade, antingen med namn eller pseudonym, medan tidningens officiella linje framgår av våra huvudledare. Bloggens op-eds ska ge utrymme för externa perspektiv och ibland läsvärd kritik.