SD:s väljare: Förbjud vinster i välfärden

Av Widar Nord den 12 september 2014 kl 15.02

Hela 61 procent av Sverigedemokraternas väljare vill totalförbjuda vinstutdelning inom skattefinansierad vård, skola och omsorg. Men SD-ledningen är av en annan åsikt.

I hela Sveriges befolkning är bara 13 procent emot att förbjuda vinster i välfärden och inom samtliga partier är en majoritet av väljarna för ett totalförbud, visar SOM-institutets mätning idag.

Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesman Oscar Sjöstedt och dess vice gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson lyckades under våren 2014 driva igenom ett partibeslut till stöd för välfärdsbolagen, som gick stick i stäv med väljarnas åsikt i frågan. Några protesterade förgäves. SD-kurirens chefredaktör Paula Bieler argumenterade övertygande för ett förbud mot vinster i skattefinansierade skolor, men de egna väljarnas åsikter var långtifrån rättvist representerade under partiets valkonferens och partistyrelsens förslag antogs tyvärr till sist.

Sett till de katastrofsiffror som Sjöstedt och Karlssons linje i frågan nu fått i SOM-institutets mätning finns det bara en sak att göra för det parti som vill kunna locka väljare från andra partier och samtidigt respektera de egna väljarnas förnuft:

Riv upp principbeslutet från i mars 2014 och lansera en ny SD-linje i frågan, där ett totalförbud mot vinstutdelning i skattefinansierade välfärdsbolag slås fast.

De skattepengar som svenskar betalar i Sverige ska gå till svenskar i Sverige, inte till oligarker som äger välfärdsföretag från holdingbolag på Caymanöarna och Jersey. Det här betraktas som en självklarhet av nästan alla SD-väljare och av nästan alla andra länder i hela världen.

Se till att det blir gjort.


Ledarbloggens twitterfavoriter

Ledarbloggen twittrar

Välkommen

Här bloggar Sveriges rakaste höger om aktuella frågor ur ett frihetligt konservativt perspektiv. Ledarna är signerade, antingen med namn eller pseudonym, medan tidningens officiella linje framgår av våra huvudledare. Bloggens op-eds ska ge utrymme för externa perspektiv och ibland läsvärd kritik.