Centern och pedofilerna
Fredrick Federley och Annie Lööf.

Federleys pedofilklipp: Fallskärm på 2,3 miljoner kronor

Publicerad 11 januari 2022 kl 10.34

Du betalar. Efter att ha avgått på grund av en pedofilskandal har gayprofilen och tidigare C-toppen och Fredrick Federley säkrat en rejäl skattefinansierad fallskärm, rapporterar Stoppa Pressarna.

Dela artikeln

Stoppa Pressarna avslöjade i november 2020 att EU-parlamentarikern Fredrick Federley hade inlett ett homosexuellt förhållande med en pedofil.

Pedofilen, som dömts för grova barnvåldtäkter, hade just släppts ur fängelse och fick bo hos Federley på C-politikerns gård i Björbo i Dalarna.

Fredrick Federley tvingades lämna sina politiska uppdrag på grund av avslöjandet.

Men det går ingen nöd på C-profilen – enligt Stoppa Pressarna får han ett övergångstraktamente från EU och skattebetalarna på 94.500 kronor per månad i två år efter sin avgång. Det innebär en fallskärm på 2.268.000 kronor.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf har tidigare lovat att skjuta till pengar från partikassan om Federleys fallskärm inte skulle bli tillräckligt stor. Det är oklart om så skett, skriver Stoppa Pressarna.

Stoppa Pressarna avslöjade före jul att Fredrick Federley nu träffar ytterligare en dömd barnvåldtäktsman som nyligen släppts ur fängelset.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Du betalar

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur