Islamismen i Miljöpartiet
Grön ungdoms språkrör Salahaden Raoof gör islamisthälsning i SVT.

MP-språkrör bakom islamistkupp i SVT – forskare: Muslimska brödraskapet har infiltrerat Miljöpartiet

Publicerad 22 april 2016 kl 19.57
Av Mattias Albinsson

Politik. Det var Salahaden Raoof, språkrör för partiets ungdomsförbund Grön ungdom i Malmö, som låg bakom islamistkuppen mot Sveriges Television i somras. Nu varnar en forskare för att Miljöpartiet infiltrerats av islamister.

Gilla artikeln på Facebook

Under politikerveckan i Almedalen i somras gjorde två män den islamistiska rabiahälsningen i bakgrunden i SVT:s sändning, något som Fria Tider rapporterade om då.

Här är islamisternas kupp mot SVT i Almedalen

Det som däremot inte var känt i somras var att en av männen är Salahaden Raoof – en miljöpartistisk lokalpolitiker som är engagerad i partiets ungdomsförbund Grön ungdom och som i februari i år valdes till nytt lokalt språkrör i Malmö. Expressens journalist Niklas Svensson har under dagen idag uppmärksammat islamistkuppen, tio månader efter att Fria Tider skrev om den. "Herregud!" skriver han på Twitter.

Raoof är den senaste i raden av MP-politiker som uppmärksammas för sina islamistsympatier och Fria Tider har under fredagen sökt honom för en kommentar.

Expert: MP infiltrerat av Muslimska brödraskapet
Nu tror Lars Nicander, forskare på Försvarshögskolan, att Miljöpartiet utsatts för en infiltration av islamister. Anledningen är att partiet, enligt Nicander, är "snälla" och "velat så väl" och därför inte granskat eller ifrågasatt de islamistiska invandrarpolitikerna.

– Folk som står nära Muslimska brödraskapet, som är ett islamistiskt parti, har uppenbarligen fått ett stort fotfäste inom Miljöpartiet, säger han till TV4.

– Det är väldigt många personer som gör exempelvis Muslimska brödraskapets hälsning som hittat en plattform inom Miljöpartiet, konstaterar han.


Nyheter från förstasidan

"Mirakel" krävs för att rädda Löfven

I princip klart att regeringen faller. Nu jobbar han helg för att hinna bevilja bidrag till alla viktiga särintressen innan befogenheterna avskaffas på måndag.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.