Islamismen i Miljöpartiet
Den fatwa som utfärdades 2014 av Abo Raad, imam i Gävle moské.

Islamistordern till Sveriges muslimer i senaste valet: Rösta på Miljöpartiet!

Publicerad 25 april 2016 kl 19.39
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Ett muslimskt påbud, en så kallad "fatwa", utfärdades av den islamistiske imamen Abo Raad i Gävle inför senaste valet där Sveriges muslimer beordrades att rösta på Miljöpartiet.

Gilla artikeln på Facebook

Fatwan, som skickades ut i september 2014, har avslöjats i kölvattnen av den islamistskandal som just nu skakar Miljöpartiet. I fatwan konstaterar företrädare för Gävle moské att Miljöpartiet och Vänsterpartiet är de bästa partierna att rösta på för Sveriges muslimer.

"Av dessa två partier rekommenderas först Miljöpartiet och sedan Vänsterpartiet" står att läsa i det muslimska påbudet.

Förra året avslöjades att Raad har starka islamistiska sympatier efter att ha uttryckt stöd för terrorgruppen Islamiska staten. Han stod dessutom bakom en islamistisk webbsida som krävde dödsstraff för homosexuella män, hävdade att muslimer inte får vara vänner med icke-muslimer och att muslimer som sjunger julsången "Nu tändas tusen juleljus" måste uteslutas ur islam eftersom de "fullkomligt avviker från islams troslära".

Islamistimamen i Gävle

I den islamistiska fatwan oroar sig moskéns företrädare även för Sverigedemokraternas framgångar och att partiet ska få inflytande över svensk politik. Fatwan togs delvis fram för att "motverka att Sverigedemokraterna får en vågmästarroll", står det att läsa i den.

I andra uppmaningar som framfördes på Gävle moskés hemsida i september 2014 kunde man läsa om att "rösta på partier för att erhålla religiösa eller värdsliga förmåner".

"Genom att inte delta kan det resultera i att deras religiösa rättigheter försvinner, som t.e.x. upprättandet av moskéer, center, institut, skolor, barnhem och privata företag som ger dem personliga förmåner. Men viktigast av allt är moskéer och liknande, så grundat på det bör man rösta", skrev den islamistiska moskén på hemsidan.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.